Kinderen leren koken met Kok in de klas

Nieuwsbericht - 1 maart 2024

Woensdag 28 februari kwam er bij IKC MMIXX een ‘Kok in de klas’ om samen met kinderen te koken. Dit keer was groep 6 aan de beurt om het heerlijke recept ‘Ole Tabouleh’ te maken.

‘Kok in de klas’ wordt aangeboden vanuit Smaaklessen, een project om kinderen van groep 6, 7 en 8 te enthousiasmeren om te gaan koken. Met voedseleducatie maken kinderen spelenderwijs kennis met smaakontwikkeling en gezond en duurzaam eten en koken.

Leerlingen gingen samen met kok Vicky van Stapfoods aan de slag met maken van het recept. Zij hielp en begeleidde de kinderen met het aanleren van snijtechnieken en ze bekend te maken met smaken en leren door te proeven. “Op deze manier hopen we dat ze vaker in de keuken gaan helpen en meekoken en dat ze meer verschillende dingen uit proberen. En vooral ook dat ze hier plezier aan beleven, koken is leuk!.” – Vicky van Stapfoods.

De kinderen hebben samen in groepjes het gerecht gemaakt. Iedereen was erg enthousiast en het eindresultaat was voor veel kinderen iets wat ze nog niet eerder hadden gegeten. Ze vonden het leuk om op deze manier kennis te maken met nieuwe gerechten en ook nog eens gezond eten.