Kinderen maken kunst met magische proefpers!

Nieuwsbericht - 12 maart 2020

Leerlingen van Brede School de Wegwijzer in Leidschendam-Zuid leren dit blok het oude ambacht van drukwerk. Een eigen poster, viltje, ansichtkaart of enveloppe maken? Samen met Eva Lebens van Studio In My Backyard drukken de leerlingen eigen letters en versieringen. Zij maken met een proefpers, van wel 70 jaar oud en 40 kilo zwaar, samen kunst!

Tijdens de eerste les hebben de kinderen met magneten houten letters op de pers gelegd. Vervolgens legden zij er een viltje op en werd de rol over het geheel getrokken. Tadaaaa; magie! Zo zagen zij ineens hun eigen naam gedrukt.

Er wordt steeds gewerkt aan korte projecten die altijd iets met taal te maken hebben. Tijdens les twee hebben alle kinderen een alfabet gedrukt. Dat is volgende week droog en dan wordt bij elke letter een illustratie gemaakt. Een beer bij de B, een pinguïn bij de P. Zo creëren zij een eigen Alfabet. De mogelijkheden met zo’n oude machine zijn eindeloos: ‘’Kinderen vinden het echt leuk om zelf met woorden te spelen en te werken met hun handen, zelf iets maken met een soort oude machine in tijden van beeldschermen’’ aldus Eva Lebens.

Meer informatie
Bent u ook geïnteresseerd in een workshop letterpers? Studio In My Backyard verzorgt workshops voor alle leeftijden vanuit hun studio in Voorburg. Bezoek de website https://studioimby.nl/ voor meer informatie en houdt www.sportencultuurkaart.net in de gaten voor actuele kunst, cultuur en sport workshops.