Kom erbij! Doe ook mee tijdens de Week van Oog voor elkaar

Nieuwsbericht - 4 september 2023

Heb je zin om iets leuk te doen? Of wil je jouw verhaal kwijt? Dan is het fijn als je iemand hebt die je kunt bellen om met je mee te gaan, of die met een luisterend oor voor je klaarstaat. Daarom wordt de Week tegen Eenzaamheid (28 september t/m 4 oktober) in Leidschendam-Voorburg omgedoopt tot Week van Oog voor elkaar.

Tijdens de Week van Oog voor elkaar hebben we extra aandacht voor het belang van elkaar ontmoeten en om blijven kijken naar elkaar. Met workshops, luistermomenten en allerlei activiteiten. Veel organisaties en verenigingen zetten hun deuren open om te laten zien welke activiteiten zij aanbieden. Loop je ook even binnen om kennis te maken? Want samen is het gewoon veel leuker.

Eenzaamheid in het theater
Eenzaamheid kent vele vormen, die lang niet allemaal even duidelijk te herkennen zijn. In het Leertheater worden 6 typen eenzaamheid uitgelicht. Anja Machielse, Hoogleraar Humanisme, neemt de toeschouwers mee. Vervolgens is er een gesprek met het publiek. Deze theatervoorstelling is de officiële opening van de Week van Oog voor elkaar. De aftrap wordt gedaan door wethouder Bianca Bremer. Iedereen die geïnteresseerd is in eenzaamheid, is welkom bij deze voorstelling op vrijdag 29 september om 13:30 uur bij dienstencentrum Stichting Duivenvoorde, Duivenvoorde 262 in Leidschendam. Aanmelden kan via www.senw-lv.nl/sport-en-cultuurkaart/cultuur-evenementen/.

Sociaal Servicepunt
Zou je graag nieuwe mensen willen leren kennen? En vind je het fijn als iemand met je meedenkt hoe je dit kunt aanpakken? Of heb je gewoon behoefte aan een luisterend oor? Dan kun je altijd contact opnemen met het Sociaal Servicepunt door te bellen naar 070-205 7000 of door te mailen naar of op de website te kijken www.sociaalservicepunt.nl

Bekijk op de website van de gemeente meer verhalen  en informatie.