Leidschendam-Voorburg slaat handen ineen om hulpgoederen in te zamelen voor de Oekraïne

Nieuwsbericht - 4 maart 2022

De gezamenlijke inzamelactie voor Oekraïne door verschillende organisatie, bedrijven en bewoners uit Leidschendam-Voorburg is succesvol afgetrapt. Afgelopen zaterdag werden veel hulpgoederen afgeleverd op de Fransstraat. Docenten en vrijwilligers van de Oekraïense School hebben deze gesorteerd waarna de meer dan 65 dozen gelijk de volgende dag naar Oekraïne zijn vervoerd.

Dagelijks zien we allemaal de verschrikkelijke gebeurtenissen die momenteel plaatsvinden in Oekraïne. Het land lijkt ver weg maar de hoofdstad Kiev ligt dichterbij dan het Portugese Lissabon. Wat veel inwoners van onze gemeente niet weten is dat in Voorburg de Oekraïense school is gehuisvest. De Oekraïense School Wesselka is ruim 10 jaar geleden geopend door de Stichting Oekraïne Culturalis, die taal- en culturele lessen verzorgt aan kinderen en volwassenen uit heel Nederland.

Jij kunt ook jouw steentje bijdragen aan de inzamelingsactie. Maar let goed op wat je komt brengen. 

Er is dringend behoefte aan: EHBO dozen, medicijnen, pijnstillers, hechtmateriaal, verband, luiers, babyvoeding, sanitaire artikelen (maandverband, shampoo, zeep), kaarsen, lampen, volle batterijen, conserven in blik (groenten, peulvruchten, fruit, vis etc.), ontbijtgranen, slaapzakken, nachtkijkers/verrekijkers, stroomaggregaten en walkietalkies.

Let op: er is geen behoefte aan kleding, speelgoed, kinderzitjes.

Gemeentebrede inzamelingsactie
Samen met Oekraïense School Wesselka en Stichting Oekraïne Culturalis slaan verschillende organisaties, bedrijven en particulieren uit Leidschendam-Voorburg nu de handen ineen om de Oekraïense bevolking te helpen. Zo dragen onder andere WOEJ, RKAVV, Forum Sport, Vluchtelingenwerk, Foxtaal, Sport en Welzijn bij aan een gemeente brede inzamelingsactie om hulpgoederen voor de Oekraïense bevolking in te zamelen.

De Oekraïense bevolking kan alle steun gebruiken en zal donaties groot of klein zeer waarderen. De Stichting Oekraïne Culturalis zorgt ervoor dat de hier verzamelde hulpgoederen in Oekraïne op de juiste plek terechtkomen. Daarvoor heeft de stichting nauw contact met hulporganisaties in Oekraïne en Nederland en wordt er samengewerkt met de Oekraïense ambassade.

De Stichting Oekraïne Culturalis zorgt ervoor dat de hier verzamelde hulpgoederen in Oekraïne op de juiste plek terechtkomen. Daarvoor heeft de stichting nauw contact met hulporganisaties in Oekraïne en Nederland en wordt er samengewerkt met de Oekraïense ambassade.

Inzamellocaties
Op de volgende locaties kun je hulpgoederen afgeven:

 • Oekraïense School
  Locatie Sport en Welzijn FS 16
  Fransstraat 16 Voorburg
  Zaterdag tussen 11.30 en 14.00 uur
 • Woej
  Wijk en Dienstencentrum De Groene Loper
  Van Royenstraat 2 Voorburg
  Werkdagen tussen 09.30 en 16.00 uur
 • Sport en Welzijn
  Wijkaccommodatie D4
  Dobbelaan 4 Leidschendam
  Werkdagen tussen 09.30 en 16.00 uur

Heb je als vereniging, maatschappelijke instantie of bedrijf interesse om bij te dragen aan deze inzamelingsactie dan kun je contact opnemen met: Wilko Beekes, , 06-31 69 76 65.

Voor media- en persaangelegenheden kun je contact opnemen met: Akbal Mohamed, , 06-54 38 79 30.