Meedoen was belangrijker dan winnen bij het 4×4 voetbaltoernooi

Nieuwsbericht - 10 oktober 2022

Afgelopen zondag werd het jaarlijkse 4×4 toernooi bij Forum Sport gespeeld. Er deden 85 teams enthousiast mee, in totaal bijna 500 kinderen uit groep 5 tot en met 8 van basisscholen in Leidschendam-Voorburg. Het toernooi, dat plaats vond op Sportpark ’t Loo, was verdeeld in drie blokken, met een dag vullend programma van 9.00-17.30 uur en werd afgetrapt door wethouder van Eekelen.

De sportieve dag stond in het teken van gelijkheid met regenboogkleuren om te benadrukken dat sport voor iedereen is en iedereen mee mag doen, ongeacht afkomst, geloof en geaardheid. Dit werd benadrukt met een vrolijke regenboogloper en regenboog medailles. Naast ‘sport is voor iedereen’ streeft de organisatie het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ na. Iedereen kreeg dan ook een regenboog medaille als blijk van waardering voor hun deelname. Daarnaast kregen de meest creatieve teams een leuk aandenken voor de leukste teamnaam en coolste teamoutfit. Te gekke namen als Gouden Smurfen, Frikandelbroodjes, Super Girls, Hippies en FC Moonlight en hun spectaculaire teamoutfits maakten deze sportieve dag tot een waar feestje.

“Wij kijken terug op een zeer geslaagd toernooi! Het was zo leuk om te zien dat de kinderen zo hun best hadden gedaan. De sfeer was goed en heel sportief. De wethouder hield een toespraak op de middencirkel van het hoofdveld, dat was een bijzonder moment. Het was voor mij de eerste keer dat ik bij de organisatie van deze dag betrokken was en het was een succesvolle aftrap. Kevin Blommestijn – (nieuwe) buurtcoach SenW.

SenW werd in de organisatie van het toernooi ondersteund door samenwerkingspartners Forum Sport, Sport2000 en Goed Bezig!