Meer bewegen voor peuters met Nijntje

Nieuwsbericht - 13 december 2022

Wethouder Astrid van Eekelen heeft donderdag 8 december de Nijntje Beweeg-scheurkalender 2023 uitgereikt aan de peuters en het team van Vlietkinderen Kinderdagverblijf Pukkie.

Wethouder van Eekelen (met o.a. sport in haar portefeuille): ”Gezond eten en daarnaast veel bewegen is belangrijk voor iedereen. En extra voor jonge kinderen, zij zijn nog volop aan het groeien en ontwikkelen! De Nijntje scheur- en beweegkalender helpt peuters (en hun ouders) om op een leuke manier elke dag in beweging te zijn. Van handige tips tot kleurplaten en simpele oefeningen om meer te bewegen. Praktisch en nuttig tegelijk!”

Behalve bij Pukkie wordt de Nijntje Beweeg-scheurkalender ook op andere locaties gebruikt. Peuters bewegen nu vaak nog te weinig. Het beweegadvies vanuit de Gezondheidsraad voor kinderen van 0-4 jaar is om veel en gevarieerd te bewegen. Dit is nodig voor een gezonde ontwikkeling. Voor kinderen vanaf 1 jaar is het advies elke dag 180 minuten lichamelijke activiteit. Dus lekker (buiten) spelen, wandelen, fietsje, steppen, enzovoort.

“Met deze leuke en inspirerende kalender kunnen de pedagogisch medewerkers iedere dag een eenvoudige beweegactiviteit doen met de peuters.” Aldus Miriam Blom,  projectleider van Goed Bezig!. De kalender is betaald vanuit het programma Goed Bezig! (JOGG- Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst), met hulp van Bruna Rijswijk-Herenstraat en Vlietkinderen maatschappelijke kinderopvang.

Daisy Veenstra manager Pukkie: “Natuurlijk bewegen we sowieso dagelijks met de kinderen, maar deze Nijntje Beweeg-scheurkalender geeft het team elke dag nieuwe inspiratie hiervoor. Superleuk!”

Meer weten over het programma Goed bezig!?
Kijk hier: JOGG / Goed Bezig! – Sport en Welzijn Leidschendam Voorburg (senw-lv.nl)