Nationaal Schoolontbijt 2020: maakt gezond ontbijten nog leuker!

Nieuwsbericht - 6 november 2020

In de week van 2 tot en met 6 november was het tijd voor de achttiende editie van het Nationaal Schoolontbijt! Vijf basisscholen in Leidschendam-Voorburg deden mee en ontvingen een gezond ontbijtpakket voor alle kinderen.

Het Nationaal Schoolontbijt stimuleert kinderen om de dag te starten met een gezond ontbijt. Burgemeester Tigelaar ging langs bij groep 4 van basisschool de Wegwijzer in Leidschendam: “Het is ontzettend belangrijk om de dag te starten met een gezond ontbijt. We hebben allemaal brandstof nodig om te kunnen functioneren. Een voedzame maaltijd zorgt er voor dat je de rest van de dag beter presteert en kunt leren. Super belangrijk voor kinderen in de groei!”.

95% van de basisschoolkinderen ontbijt bijna altijd in Nederland. Dat is goed, maar kan altijd beter. De deelnemende school kreeg voor elk kind een ontbijtpakket met gezonde keuzes: volkorenboterhammen, 30+ kaas, ei, appels en komkommer. Dit pakket wordt door diverse partijen ondersteund om het ontbijtgedrag te verbeteren. De kinderen van groep 1 t/m 6 kregen een leuk boek mee naar huis over Kolletje & Dirk. Groep 7 en 8 kregen een interessant Doe-Boek met puzzels en recepten en originele wist-je-datjes over gezond ontbijten. Wendy Marges van de Wegwijzer: “”Wij merken in de klas dat kinderen fitter en beter bij de les zijn als ze goed hebben ontbeten. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat hier aandacht voor is. Want nog niet voor elk kind is een gezond ontbijt vanzelfsprekend”.

Ook OBS De Margriet, de St. Maartensschool, basisschool Essesteijn en Kindcentrum de Trampoline hebben genoten van een heerlijk en gezond ontbijt. In Leidschendam-Voorburg houdt onder andere Miriam Blom van project Goed bezig! zich bezig met gezonde voeding en ondersteunt daarom dit initiatief: “Een gezond ontbijt elke dag en voor ieder kind”.