Nationale Buitenspeeldag groot succes!

Nieuwsbericht - 15 juni 2020

Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op woensdag tien juni hebben de zes buurtcoaches en JOGG-regisseur van Goed Bezig! Miriam Blom de kinderen in Leidschendam-Voorburg gestimuleerd om buiten te spelen op de mooie speelplekken die de gemeente rijk is. Aan de oproep is massaal gehoor gegeven, want op de speelplekken was een gezellige drukte! JOGG-regisseur Miriam Blom: “Het was super om zoveel kinderen te zien buiten spelen. Buiten spelen is een mooie manier van gratis bewegen. En in de gemeente zijn meer dan voldoende plekken om dit te doen. Zo blijven de kinderen vanzelf vitaal”.

De buurtcoaches waren aanwezig op de verschillende locaties om de kinderen te stimuleren met spelen. Zij hadden extra speelmateriaal, stoepkrijt en bellenblaas bij zich. Voor alle kinderen was een doosje Goed bezig! stoepkrijt beschikbaar en daar werd direct dankbaar gebruik van gemaakt. In de Prinsenhof was de Smoothiefiets aanwezig. Veel kinderen hebben hun eigen smoothie kunnen mixen. Combinatiefunctionaris Henk van Dorp was op bezoek in Stompwijk: ”Buiten spelen is altijd goed. Ook al regent het. Je doet dit om fit te blijven en je verbetert je weerbaarheid”.

Wethouder Stemerdink is ook bij drie plekken op bezoek geweest en heeft met de kinderen gesproken. De jongeren op de skatebaan hebben haar uitgebreid verteld hoe gaaf ze de skatebaan vinden en wat er verbeterd kan worden. Wethouder Nadine Stemerdink: “Het vernieuwen van een speelplek in onze gemeente doen we altijd met grote inbreng van de kinderen. Want wie weten beter hoe die eruit moet zien dan de gebruikers zelf? Het is belangrijk dat zij lekker kunnen buitenspelen, bewegen en plezier maken. Daarom mogen zij meedenken en een eigen ontwerp voor een gezellige en actieve nieuwe speelplek maken. Dat kan op verschillende manieren: online, met plak- en knipvellen, op locatie of bij een wijkvereniging. Superleuk om te zien dat hun ideeën en wensen op die manier in de nieuwe speelplek terugkomen.”