Nationale Diabetes Challenge start ook in Leidschendam

Nieuwsbericht - 21 april 2023

Sport en Welzijn doet samen met de huisartspraktijken uit de gemeente mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2023. De eerste wandeling is op maandag 24 april en start om 17.00 uur vanaf de Krajicek Playground Prinsenhof. Vervolgens wordt er elke week gewandeld gedurende ongeveer 20 weken, samen met een groep deelnemers in de buurt.

De organisatie gelooft dat wandelen het beste medicijn is, voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. SenW nodigt iedereen uit om mee te wandelen. De Nationale Diabetes Challenge is een wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Ongeveer 20 weken lang wandel je onder begeleiding van professionals in je eigen buurt. Je kunt op een laagdrempelige manier wekelijks aan je gezondheid werken. Wandelen helpt bij diabetes en is ook heel gezellig. Iedereen mag mee wandelen, met of zonder diabetes.

Er wordt rekening gehouden met je wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen met anderen train je voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Eind september zal het Nationale Diabetes Challenge festival plaats vinden. Hier zullen alle deelnemers uit het land bij elkaar komen om samen in beweging te komen tegen diabetes.

“Het lijkt ons heel leuk om tijdens die dag de inwoners uit de gemeente Leidschendam-Voorburg die meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge met elkaar te verbinden en samen een mooie dag te beleven.” – Remco Stolze, combinatiefunctionaris Sport en Welzijn.

Meer weten?
Als je mee wil wandelen kun je jezelf opgeven via de website www.nationalediabeteschallenge.nl. Klik op wandel mee en zoek de groep Leidschendam. Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Remco Stolze: / 06-348 800 12.