Nationale Sportweek succes in Leidschendam-Voorburg

Nieuwsbericht - 4 oktober 2021

De Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september was ook in Leidschendam-Voorburg een succes. Tijdens de week, die de start van het sportieve jaar aftrapt, werden meerdere sportieve activiteiten georganiseerd. Waaronder de Nostalgie langs de Vliet-wandeling voor 55-plussers met ruim 50 deelnemers. Maar ook de 10@10 Challenge waar leerlingen op school 10 sporten in 10 minuten leren kennen en een EHBO-webinar voor sportverenigingen, waar vijf sportclubs aan deelnamen, werden enthousiast ontvangen.

De Nationale Sportweek is voorbij, maar de aandacht voor beweging niet. Inwoners van gemeente Leidschendam-Voorburg kunnen het hele jaar gratis sporten uitproberen met de Sport en Cultuurkaart. Via de website www.sportencultuurkaart.nl is gemakkelijk een gratis proefles aan te vragen. Ook kunnen geïnteresseerden snel contact maken met sportverenigingen en -aanbieders.

Leuke verenigingen
Wethouder Astrid van Eekelen was aanwezig bij de Nostalgie langs de Vliet-wandeling. Zij roept iedereen op om kennis te maken met de sportverenigingen in de gemeente. Wethouder Astrid van Eekelen (Sport): “Beweging is belangrijk voor jong en oud. Op sportgebied is er voor iedereen wel iets te doen. Dus maak gratis kennis met een van de leuke verenigingen die onze gemeente rijk is!”

Quotes van enkele deelnemers aan de Nostalgie-wandeling:

  • “Prachtig prachtig prachtig, mooie landelijke route en goede begeleiding langs de route.
  • “Prachtige route met alle aspecten van het Nederlandse landschap, veel variatie.”
  • “Graag nog veel meer en veel vaker wandelingen!”

De Nostalgie-wandelingen hebben een aantal deelnemers gemotiveerd om met regelmaat samen af te spreken om ook zelf te gaan wandelen. “Als organisatie zijn we ontzettend blij om dit te horen, dit is een zeer gewenst positief, actief en sociaal neveneffect.” – Joyce van der Sloot, Combinatiefunctionaris Sport, SenW.