Nieuwe editie Sport en Cultuurproeverij voor 55-plussers

Nieuwsbericht - 18 april 2023

Kom sport en cultuur proeven op donderdag 11 mei. Na het succes van de vorige editie in januari organiseert CreActief 55+, een initiatief van SenW, de Sport en Cultuurproeverij speciaal voor de inwoners van 55 jaar en ouder uit Leidschendam-Voorburg. Deelnemers kunnen gratis meedoen en tussen 10.30-13.30 uur deelnemen aan verschillende sportieve en culturele activiteiten. De proeverij vindt plaats bij voetbalvereniging Wilhelmus, Groene Zoom 2, 2491 EH Den Haag.

Evenementen van CreActief staan bekend om de combinatie van Sport en Cultuur. “Wij merken dat deze combinatie heel goed werkt! Tijdens de Sport en Cultuurproeverij willen we (actieve) 55+ers  laten proeven van verschillende sportieve en culturele activiteiten in één dag. Zo kan je bijvoorbeeld eerst sportief meedoen bij één van de sportverenigingen en daarna creatief aan de slag gaan bij de culturele workshop. Je kiest zelf wat je gaat doen en wie weet ontdek je wel een nieuwe interesse.” – Tessa van der Linden, combinatiefunctionaris bij SenW.

SenW heeft vervoersmogelijkheden geregeld om de bereikbaarheid te vergroten voor mensen die geen vervoer hebben. Vanaf drie plekken in de gemeente rijden bussen van Achttax. Deze bussen vertrekken om 10.00 uur van drie locaties en brengen je om 13.30 uur ook weer terug naar deze locaties. De drie locaties zijn: Woej de Groene Loper, Woej de Plint en Sporthal Essesteijn, vertrek vanaf de parkeerplaats.

Bij de sportieve workshops kun je kennis maken met Old Stars Walking Hockey, Old Stars Walking Voetbal, Old Stars Boksen en Hardloopscholing. De Old Stars sportvorm is er voor iedereen die wil blijven bewegen. Je blijft sociaal actief en in beweging door deze aangepaste sportvorm voor 55 plussers, die wordt aangeboden op de sportverenigingen. Je kunt verantwoord blijven bewegen op de manier en met de sport die jij leuk vindt.

Tijdens de cultuur workshops kun je kennis maken met een muzikale activiteit, leren bridgen met bridgevereniging KomKom Maer en meedoen aan een creatieve activiteit – blauwdruk maken – door Eva Lebens van In My Back Yard (IMBY). Er wordt een lunch verzorgd tussen 11.30-12.30 uur met een broodje en de kantine van Wilhelmus is open voor consumptie. LV voor elkaar is aanwezig tijdens de lunch om informatie te geven over vrijwilligerswerk in de Gemeente Leidschendam-Voorburg.

Meedoen is gratis, inclusief koffie/thee en een broodje. Opgeven kan via: www.sportencultuurkaart.net, bij de onderdelen sportevenement of cultuurevenementen vind je de Sport en Cultuurproeverij. Voor vragen kun je contact opnemen met: . Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door voetbalvereniging Wilhelmus, de sportverenigingen VMHC Cartouche, LV Boxing, SEV, AV Sparta en IMBY, KomKom Maer en LV Voor Elkaar.