Nostalgie langs de Vliet – editie Stompwijk

Nieuwsbericht - 8 september 2022

CreActief 55+ organiseert op 23 september weer een nieuwe editie van Nostalgie langs de Vliet, een actieve wandeling voor 55-plussers in de omgeving van Stompwijk. Na het succes van eerdere edities, met ruim 100 deelnemers, speelt deze wandeling zich rondom Stompwijk af en is hij onderdeel van de Nationale Sportweek. In deze week hoopt de organisatie zo veel mogelijk inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg in beweging te krijgen en te stimuleren om met regelmaat actief bezig te zijn.

Deelnemers kunnen kiezen uit twee wandelingen, een kortere en een langere variant. De kortere wandeling van ca. 5 km gaat over grotendeels verhard terrein en duurt iets meer dan een uur. De langere variant van ca. 7,5 km gaat grotendeels over onverhard terrein en duurt ongeveer 2 uur. Er zijn twee starttijden, om 13.00 uur start de wandeling van 7,5 kilometer en om 13.30 uur start de wandeling van 5 kilometer.

CreActief 55+ organiseert activiteiten waarin sport en cultuur worden gecombineerd en die speciaal gericht zijn op 55 plussers binnen de gemeente. Nostalgie langs de Vliet is daar een nieuw initiatief van dat in coronatijd tot stand is gekomen. Sportieve wandelingen worden gecombineerd met culturele vragen over het gebied waar wordt gewandeld. Ook dit keer zullen er tijdens de wandeling quizvragen te beantwoorden zijn en kunnen deelnemers uitdagende oefeningen doen.

Je kunt je aanmelden via de website van Sport en Cultuurkaart. Handig om me te nemen: Stevige wandelschoenen, makkelijk zittende kleding, waterfles, iets te eten, pen. De start (en eind) locatie is bij Stompwijk’92, Klaverblad 13, 2266 JK Leidschendam.

CreActief 55+ is een onderdeel van de Sport en Cultuurkaart (www.sportencultuurkaart.net), deze website moedigt jong en oud aan om op een toegankelijke manier in aanraking te komen met sport en cultuur.