‘Nostalgie langs de Vliet’: een actieve wandeling voor 55-plussers door Leidschendam-Voorburg

Nieuwsbericht - 28 januari 2021

In tijden als deze is het belangrijk om actief te blijven, zowel mentaal als fysiek! Onder de noemer CreActief 55+ organiseert SenW speciaal voor 55-plussers een gratis activiteit (coronaproof). Na twee succesvolle wandelingen voor gezinnen te hebben georganiseerd, kwamen combinatiefunctionarissen Joyce, Lies en Marko op het idee om deze activiteit aan te passen en deze ook voor oudere inwoners mogelijk te maken: “Afgelopen zomer organiseerden wij een historische speurtocht door het centrum van Voorburg. Vervolgens hebben we in de kerstvakantie het centrum van Leidschendam onder de loep genomen. Toen de harde lockdown werd afgekondigd, waren we aanvankelijk bang dat de winterwandeling niet door kon gaan. Doordat we deelnemers op vaste tijdstippen hebben ingedeeld en ze via een looproute en quizvragen zelfstandig op pad stuurden, hebben er alsnog zo’n 90 mensen kunnen deelnemen. Met ‘Nostalgie langs de Vliet’ hopen we deze oudere doelgroep net zo’n beleving te bieden” aldus de buurtcoaches.

Combinatie van sport en cultuur
CreActief 55+ richt zich op het activiteitenaanbod voor 55+’ers waarbij een link wordt gelegd tussen sport en cultuur. Tijdens deze historische en sportieve wandeling door het Huygenskwartier komen inwoners door middel van speurvragen meer te weten te komen over de geschiedenis van hun stad. In combinatie met eenvoudige bewegingen die onderweg te vinden zijn op beweegposters, heeft de wandeling een stimulerend effect op zowel lichaam als geest.

Coronaproof activiteit
Deelnemers van de wandeling worden op een specifiek tijdslot ontvangen zodat ze zelfstandig of in tweetallen op pad kunnen gaan. Bij het startpunt word je enthousiast verwelkomd door de coaches, welke ook zichtbaar blijven tijdens de duur van de wandeling. De activiteit vindt plaats op vlak terrein en is eventueel ook beloopbaar met rollator of rolstoel.

Meld je aan!
Nieuwsgierig geworden? Meld je dan snel aan voor ‘Nostalgie langs de Vliet: een actieve wandeling door Leidschendam-Voorburg’.

Wat:            Nostalgie langs de Vliet: een actieve wandeling door Leidschendam-Voorburg
Waar:          Stationsplein, Voorburg (voor restaurant The Village Lounge)
Wanneer:     Vrijdag 26 februari, op n.t.b. tijdsloten vanaf 12.30 uur
Wie:             55-plussers
Kosten:        Geen
Meenemen:  Makkelijk zittende kleding en schoenen, flesje water, goed humeur
Aanmelden