Onkruid krijgt tijdens botanisch stoepkrijten een naam

Nieuwsbericht - 11 augustus 2020

Deze zomer is het moment om leuke activiteiten voor kinderen te organiseren in hun eigen wijk. Vakantievieren is dit jaar nou eenmaal anders vanwege de coronamaatregelen. Voor de kinderen die thuisblijven heeft SenW op maandag 10 augustus in samenwerking met Annemieke Fierinck van de Mobiele Kunstbrigade en Ilona Scholten van Ischomedia botanisch stoepkrijten en een workshop vloggen georganiseerd.

Botanisch tekenen is eigenlijk een oefening in kijken. Je ziet steeds meer details van een blad, een bloem, en daardoor ga je anders en beter tekenen. Je tekent echt wat je ziet en niet zomaar een bloemetje. Het bouwt elkaar op: Goed kijken is goed tekenen. Met stoepkrijt worden alle leuke details van planten en bloemen uitvergroot. Met de app op de telefoon van de juf konden de kinderen de plant opzoeken en de juiste naam erbij schrijven.

Vloggen

Vanwege de vele aanmeldingen is er op deze dag een extra activiteit bedacht, namelijk vloggen. In samenwerking met Ischomedia hebben de kinderen geleerd om een leuk filmpje te maken. SenW vindt het geweldig om te ervaren hoeveel organisaties zich in deze tijd inzetten voor de bewoners van Leidschendam-Voorburg. Een ouder:Echt leuk dat jullie dit organiseren! We wilden eigenlijk naar Spanje gaan, maar dat lukt nu niet vanwege corona. Echt fijn dat jullie er zijn!

Foto: Annemieke Fierinck