Online Sportnetwerkcafé: Kansen voor sportverenigingen!

Nieuwsbericht - 23 februari 2021

Tweede editie online Sportnetwerkcafé: Kansen voor sportverenigingen!

Het Sportnetwerkcafé van SenW biedt sportverenigingen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen, juist nu. Maandag 8 maart wordt deze online bijeenkomst voor bestuurders, vrijwilligers en trainers van sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg, vanwege het succes van de vorige editie, voor de tweede keer georganiseerd. De avond, vormgegeven in samenwerking met NOC*NSF, wordt om 19.00 uur afgetrapt door wethouder Stemerdink en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Na een korte Presentatie door SenW over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sportverenigingsondersteuning kunnen deelnemers kiezen uit drie inspiratie sessies. Het Sportnetwerkcafé is één van de initiatieven waarmee SenW sportverenigingen en -clubs in de gemeente verbindt en inspireert om het maximale uit hun vereniging te halen! Jan-Willem de Koning (Cartouche) heeft na de vorige sessie genoeg inspiratie gevonden die hij meeneemt naar zijn club: “Weer terug naar de basis: persoonlijk contact als werving blijft het meest succesvol!”.

De drie Webinars om uit te kiezen zijn de volgende: ‘Vrijwilligersmanagement’ door Evelyn van der Haar, ‘Duurzame accommodatie’ door Robert den Ouden en ‘Aangepast sportaanbod; iets voor jouw vereniging?! door: Beweegcoach Soraya Samuels, Combinatiefunctionaris Joyce van der Sloot en gastsprekers vanuit de doelgroep. In de presentaties wordt antwoord gegeven op vragen als: Hoe kun je het vrijwilligersbeleid goed inrichten? Hoe kan je, juist nu, meer uit je vereniging halen door je sportaccommodatie te verduurzamen? Hoe kun je als vereniging een interessant aanbod organiseren voor mensen met een beperking?

Soraya Samuels: “Door de verenigingen in gesprek te brengen met de doelgroep over wensen, dingen waar ze tegenaan lopen bij het opzetten van een aangepast sportaanbod, hopen we ze inspireren en te stimuleren een stapje te zetten.”

SenW is blij dat het online Sportnetwerkcafé met enthousiasme is ontvangen en een vervolg heeft. We kijken ernaar uit om deelnemers te verwelkomen en te inspireren om in deze tijd plannen te maken voor de toekomst. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de Webinars via het event in onze agenda.