Ontdek het sportaanbod voor 55-plussers in Leidschendam-Voorburg

Nieuwsbericht - 26 mei 2023

Veel sportverenigingen in de gemeente bieden sportmogelijkheden voor 55-plussers. Hier wil SenW aandacht aan besteden met een reeks korte documentaire-achtige filmpjes. Op deze manier hopen ze de iets oudere inwoners in de gemeente te inspireren en motiveren om te gaan en blijven bewegen met als thema ‘Wij doen het ook’. De campagne is deze maand van start gegaan en loopt tot en met december.

Sport en bewegen is voor Iedereen belangrijk maar zeker ook als 55-plusser. Het is goed voor je gezondheid, zowel fysiek en mentaal, het biedt bovendien ook sociale voordelen. De gemeente heeft een ruim aanbod in 55-plus sportmogelijkheden. Veel verenigingen bieden een speciale sportvorm voor deze doelgroep aan, waaronder de ‘Old Stars’ sport variant, dit is een sportvorm voor iedereen die wil blijven bewegen. Je blijft sociaal actief en in beweging door deze aangepaste sportvorm voor 55-plussers. Je kunt verantwoord blijven bewegen op de manier en met de sport die jij leuk vindt.

Er zijn zeven verschillende mini-documentaires gemaakt. In ieder filmpje zie je een andere sport voorbij komen met als gemeenschappelijke boodschap ‘sporten als 55-plusser kan heel goed, kijk maar hoe wij het doen’. De filmpjes hebben elk een eigen thema, zoals: bewegen met lichamelijk ongemak, het belang van bewegen om je spieren te onderhouden, gezellig samen sporten, sporten om de hoek, iemand die nog nooit eerder gesport heeft, iemand die op hoge leeftijd nog heel fit is en speciaal gecreëerd sportaanbod.

“Ik heb nooit echt veel aan sport gedaan, maar als je ouder wordt moet je juist al je gewrichten en spieren in beweging houden om niet achteruit te gaan” – 55-plus sporter Cor, deelnemer in het eerste filmpje. “Met de filmpjes willen we het verhaal van inwoners delen en wat hun beweegredenen zijn om te gaan sporten, hoe zij dit hebben aangepakt en wat het hen oplevert. Je ziet mensen van allerlei leeftijden tijdens een aantal sportmogelijkheden voor de doelgroep langskomen. Je ziet waarom het belangrijk is om te sporten en bewegen. Evenals het plezier wat sporten of bewegen hen brengt.” – Joyce van der Sloot, combinatiefunctionaris 55+ sport SenW.

De filmpjes zijn te zien op het YouTube kanaal van SenW, via de playlist Sport aanbod 55-plus in Leidschendam-Voorburg en via de website: senw-lv.nl/vijfenvijftigplus-sporten. Een overzicht van de sporten die je kunt doen vind je op de website van de Sport en Cultuurkaart, sportencultuurkaart.net, hier kun je bij sport uitproberen, zoeken op leeftijd.