Opening ‘IDAHOT Regenboog’ picknicktafel in de Prinsenhof

Nieuwsbericht - 10 mei 2022

Op woensdag 18 mei wordt in de wijk Prinsenhof in Leidschendam de eerste regenboogpicknicktafel onthuld. De regenboogpicknicktafel bevat, zoals de naam doet vermoeden, de kleuren van de regenboog. Deze kleuren staan symbool voor de homogemeenschap, ook wel bekend als de LHBTIQA+ gemeenschap. Iedereen is welkom om bij de onthulling van deze bijzondere tafel aanwezig te zijn om 13.00 uur. Deze onthulling sluit aan bij IDAHOT – Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, die op 17 mei zal zijn, de tafel is een ode aan deze dag.

Naast de speciale regenboogpicknicktafel, staan er nog veertien andere picknicktafels op deze plek. Het is een duurzaam project, omdat de tafels aan stichting Sport en Welzijn zijn geschonken door Joey de Kruijf, eigenaar van Central Park in Voorburg. Voorheen werden deze tafels gebruikt voor ‘picknick in het park’ in de tuin van Central Park. De tafels krijgen op deze manier een goed onderkomen waar de wijkbewoners gebruik van kunnen maken.

SenW heeft zich ingezet voor de adoptie van de picknicktafels. Na lange tijd heel betrokken te zijn geweest bij de Loopplank in de Prinsenhof, zagen ze kans om de picknicktafels een nieuwe bestemming te geven. “Ik vond het een fantastisch initiatief en heel gaaf om de tafels een nieuw thuis te geven. Ik ben voor de speciale tafel aan de slag gegaan met schuren en verven in de kleuren van regenboog, geweldig!” – Paul Helder, stagiair social work SenW.

Wethouder Kist is aanwezig om de tafel op feestelijk manier openbaar te maken. De gemeente Leidschendam-Voorburg  wil met de regenboogkleuren laten zien dat iedereen zich overal veilig en geaccepteerd mag voelen, wie je ook bent, op wie je ook valt en hoe je je ook voelt. De samenwerking tussen Central Park, de gemeente en SenW draagt bij aan het vergroten van de zichtbaarheid van regenboogkleuren in de gemeente. In 2018 werd er door voormalig wethouder Stemerdink een regenboogpicknicktafel onthuld bij Coffeeworks in Voorburg. Dit heeft SenW geïnspireerd om ook een regenboog picknicktafel Leidschendam te plaatsen.

Inwoners zijn welkom om gebruik te maken van de picknicktafels. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd rondom de Loopplank in de Prinsenhof. Er word o.a. gesport door groepen van alle leeftijden, er zijn moestuinen en het vormt een ontmoetingsplek waar iedereen zichzelf mag zijn. Kijk voor meer informatie op: www.senw-lv.nl.

Voor vragen of voor meer informatie over dit initiatief kun je contact opnemen met buurtcoach Marko Leeman van SenW, , Instagram: @senwlv_marko.