Overweldigende opkomst tijdens kerstvakantieactiviteiten

Nieuwsbericht - 31 december 2020

In de decembermaand verspreidden de buurtcoaches van SenW het kerstvakantieboekje met maar liefst 21 gratis activiteiten voor de jeugd in onze gemeente. Even leek de nieuwe lockdown roet in het eten te gooien, maar gelukkig vonden de aanbieders en organisatie de creativiteit om veel activiteiten alsnog doorgang te bieden. Sommige van die activiteiten trok het overweldigende aantal van meer dan 100 deelnemers aan. Uiteraard coronaproof!

De speurtocht ‘Ontdek je Stad!’ in het centrum van Leidschendam was een groot succes met meer dan 90 deelnemers. Gezinnen uit Leidschendam en Voorburg kwamen op gezette tijden naar beeldengroep ‘De Damwachters’ bij de sluisjes om vol enthousiasme mee te doen met deze wandeling. Naast de wandeling ontvingen de kinderen een kleurplaat van houtzaagmolen de Salamander en een flinke dosis vitamine D, kennis en plezier tijdens deze stralende maandag.

SenW’ers Marko Leeman en Lies Brilleman zijn zeer tevreden over de grote opkomst bij de speurtocht: “Afgelopen zomer organiseerden wij een hele toffe speurtocht door het centrum van Voorburg. Deze winter hebben we het centrum van Leidschendam onder de loep genomen. Toen de harde lockdown werd aangekondigd, waren wij aanvankelijk bang dat de speurtocht niet door kon gaan. Doordat we deelnemers op vaste tijdstippen hebben ingedeeld en ze via een looproute en quizvragen zelfstandig op pad hebben gestuurd, hebben er alsnog zo’n 90 mensen deelgenomen. Wij hopen de families volgende keer weer persoonlijk rond te leiden!”.

Op hetzelfde moment waren er kinderen in Voorburg-Noord aan het ontdekken hoe zij spelenderwijs hun eigen buurt schoon houden door op zwerfafval te jagen tijdens de Trashure Hunt: “De blije en dankbare gezichten van de deelnemers is waar wij het voor doen. We zijn ook zeker van plan om deze activiteiten vaker te organiseren, dus houd de SenW website, social media en de vakantieboekjes goed in de gaten!” aldus de buurtcoaches.