Project ‘Street Soccer Stars’ succesvol afgetrapt

Nieuwsbericht - 11 februari 2022

Op 9 februari vond op de vernieuwde sportplek aan het Valkhof in Leidschendam de kick-off plaats van het project ‘Street Soccer Stars’. Met niemand minder dan freestyle voetbaltalent Guido van Moorselaar, hij gaf een indrukwekkende workshop met de coolste tricks. RKAVV gaf een clinic ‘pleintjes voetbal’, ofwel street soccer. Wethouder Sport, Astrid van Eekelen, was ook aanwezig bij de aftrap om het project een warm hart toe te dragen.

Street Soccer Stars is een initiatief van RKAVV, SenW en GoedBezig! en heeft als doel kinderen met plezier buiten te laten spelen en sporten en zo hun zelfvertrouwen te vergroten, door middel van bewegen en (samen) buiten zijn. “Het is belangrijk dat kinderen aan sporten en bewegen plezier beleven. Dankzij de mooie samenwerking tussen RKAVV, Sport en Welzijn en bekende spelers is het tijdens de kick-off van Street Soccer Stars gelukt om kinderen te enthousiasmeren om samen te trainen. Een voorbeeld voor de toekomst, dat we als gemeente omarmen!” – Wethouder Sport, Astrid van Eekelen.

Kinderen die deelnemen gaan onder begeleiding van Guido eerst aan de slag met freestyle voetbal skills en sportieve choreografie om uiteindelijk een Freestyle Voetbal Voorstelling van zo’n 8 minuten te maken, die met een beetje geluk (qua coronamaatregelen) te zien zal zijn in het theater. “Ik begin met het aanleren van de basistechnieken van freestyle voetbal, als ze die onder de knie hebben, gaan we verder met de voorstelling. Ze gaan de aangeleerde skills combineren in een choreografie, waarmee de toeschouwers worden meegenomen in de ‘freestyle journey’.” – Guido van Moorselaar, freestyle voetbal ster.

Aansluitend op het freestyle programma kunnen deelnemers meedoen aan de street soccer trainingen onder begeleiding van RKAVV trainers en regionale voetbalsterren Ayoub Houkhari, Zakaria Amrani en Melanie Zalm. De trainingen zijn voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar en worden gegeven op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. Op zondag worden er korte wedstrijden georganiseerd in kleine teams, van 11.00 tot 13.00 uur. Tijdens de onderlinge wedstrijdjes kunnen de kids hun bijgebrachte skills toepassen en laten zien. Er wordt gekeken naar de samenstelling van teams die mogelijkerwijs tegen teams uit andere steden zouden kunnen spelen. Er zijn altijd gediplomeerde trainers van RKAVV aanwezig om toe te zien op een goede uitvoering van het trainingsprogramma en om een oogje in het zeil te houden.

De afgelopen jaren is pleintjes voetbal en freestyle voetbal heel populair geworden, mede door de bekendheid van talenten als Nasser El Jackson, Guido van Moorselaar en Soufiane Touzani. De sterren van de pleintjes hebben een grote aantrekkingskracht op de jeugd. Een aantal van deze ‘straat’ voetballers is bij RKAVV actief en zij trekken steeds meer jonge voetballers naar het voetbalveld. Hierdoor is het idee ontstaan om street soccer naar de pleintjes in Leidschendam-Voorburg te brengen in samenwerking met Sport en Welzijn.

“Het is een fantastisch dat de kinderen uit Leidschendam zo een mooie kans krijgen om met de sterspelers als Guido van Moorselaar en Ayub Bukhari te gaan trainen. Jonge spelers die de stap naar het voetbalveld willen maken zijn meer dan welkom!” – Shad Hussein, Hoofdtrainer RKAVV.

De start van dit project is financieel mogelijk gemaakt door het Lokaal Sportakkoord. De RKAVV foundation omarmt het project en zal dit blijvend stimuleren en ondersteunen.

“Deze kick-off is een prachtig begin van de Street Soccer Stars. Het was heerlijk om zo veel jongens en meisjes bezig te zien op het nieuwe speelveldje.” – Miriam Blom, JOGG-regisseur Goed Bezig!