Projecten

SenW zet zich bewust in voor alle wijkbewoners van Leidschendam-Voorburg en organiseert en initieert daarom verschillende activiteiten met een hoog sociaal karakter. SenW vindt het belangrijk dat wijkbewoners optimaal ondersteund worden om maatschappelijk te participeren.

Bekijk hieronder welke sociale projecten we organiseren

 Klik op het project en lees meer over wat we doen en welke  social worker betrokken is.

Cuddle & Care

Cuddle en Care is een project om sociaal contact voor jonge moeders te ondersteunen.

Je bent niet alleen

Cuddle & Care biedt een gezellige plek waar beginnende moeders bij elkaar kunnen komen. Er kan veel op je afkomen als je moeder wordt of bent, zeker als je op jonge leeftijd moeder wordt. Tijdens de Cuddle en Care samenkomst kun je praten met andere moeders en je ervaringen delen.

Professionele ondersteuning

Er is begeleiding van een professional die je kan helpen bij o.a. financiële zaken en dingen als hechting. Je kunt ook andere vragen stellen.

Waneer en waar

 • Elke maandag – start 13 mei 2024
 • 10.30 – 12.00 uur (inloop vanaf 10.15 uur)
 • Spel en Opvoedpunt – IKC de Waterlelie – Prinsenhof 4 Leidschendam

Meer info

   

  Ouders van de Wijk

  Op diverse plaatsen in de wijk worden momenten gecreëerd waar SenW contact maakt met de Ouders van de Wijk. Wij ontmoeten hen bijvoorbeeld in de moestuin, bij open inlopen, tijdens taalstages of in het Ruilhuis. 

  De Jeugsupporter

  SenW adviseert en ondersteunt sportverenigingen die een positieve bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van spelers en hun ouders. Die lessen nemen zij uiteraard ook mee buiten het sportveld.

  VOSS

  Bij het VOSS project – Versterken Ouders Samen Sterk – ondersteunen wij statushouders op hun pad richting maatschappelijke participatie. Door bijeenkomsten te organiseren waar bijvoorbeeld kookles wordt gegeven komen wij in contact met deze wijkbewoners.

  Social Fit School

  Jongeren <18 die dreigen uit te vallen op school of voortijdig hun opleiding verlaten eworden bij Social Fit School ondersteund, begeleid en geactiveerd om weer de regie over hun toekomstplannen te krijgen.

  Social Fit Work

  Social Fit Work heeft als missie (jong-)volwassenen tot en met 18 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt fysiek in beweging te brengen, door middel van divers sportaanbod. Binnen drie maanden zijn zij fit genoeg om aan het werk te gaan.

  Agenda 

  Geen evenementen gevonden!