Moestuin

In 2015 is SenW gestart met een stukje grond om te toveren tot moestuin. Het resultaat is dat we in de wijk de Prinsenhof een gezonde en geheel omringde moestuin hebben gecreëerd. Hier zijn zo’n 30 tuintjes aangelegd. De tuintjes zijn verdeeld onder de wijkbewoners. Om de deelnemers van de tuin met kinderen te ontzorgen hebben wij gezorgd voor opvang van de kinderen.

Er is ook een hoekje in de cabine gecreëerd met speelgoed voor de kinderen voor momenten dat het weer niet optimaal is. Het is een echte een ontmoetingsplek waar wijkbewoners samen eten en tuinieren.

De Moestuin is ook onderdeel van de Brede School activiteiten. Kinderen leren tuinieren en krijgen kookles.

Omdat dit een uitstekende plek is voor vroeg signalering organiseren wij hier inloopspreekuren. Hierbij zijn Kwadraat, stichting IBCE en het spel en Opvoedpunt betrokken. Het innovatieve aan deze activiteit is dat professionele krachten uit het netwerk meedraaien. In plaats van hulpverlening te bieden vanuit een spreekkamer, krijgen ze nu de mogelijkheid dit vroegtijdig en laagdrempelig te doen in een ontspannen omgeving.

  • Het is innovatief omdat netwerkpartners meedraaien;
  • Het betreft een nieuwe/sociale ontmoetingsplek voor ouders uit de wijk met allen verschillende doelstellingen;
  • Door hun groeten/fruit/kruiden te ruilen met elkaar en de wijkbewoners is men sociaal aan het ondernemen;
  • Door vrijwilligers mee te laten draaien die als hoofddoel hebben hun Nederlandse taal te verbeteren helpen we mee de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen;
  • Men versterkt elkaar, er vindt participatie plaats en de sociale cohesie wordt versterkt.

 

Agenda Sport en Cultuur

Geen evenementen gevonden!