Moestuin

In 2015 is SenW gestart met een stukje grond om te toveren tot moestuin. Het resultaat is dat we in de wijk de Prinsenhof een gezonde en geheel omringde moestuin hebben gecreëerd. Hier zijn zo’n 30 tuintjes aangelegd. De tuintjes zijn verdeeld onder de wijkbewoners. Om de deelnemers van de tuin met kinderen te ontzorgen hebben wij gezorgd voor opvang van de kinderen.

Er is ook een hoekje in de cabine gecreëerd met speelgoed voor de kinderen voor momenten dat het weer niet optimaal is. Het is een echte een ontmoetingsplek waar wijkbewoners samen eten en tuinieren.

De Moestuin is ook onderdeel van de Brede School activiteiten. Kinderen leren tuinieren en krijgen kookles.

Omdat dit een uitstekende plek is voor vroeg signalering organiseren wij hier inloopspreekuren. Hierbij zijn Kwadraat, stichting IBCE en het spel en Opvoedpunt betrokken. Het innovatieve aan deze activiteit is dat professionele krachten uit het netwerk meedraaien. In plaats van hulpverlening te bieden vanuit een spreekkamer, krijgen ze nu de mogelijkheid dit vroegtijdig en laagdrempelig te doen in een ontspannen omgeving.

  • Het is innovatief omdat netwerkpartners meedraaien;
  • Het betreft een nieuwe/sociale ontmoetingsplek voor ouders uit de wijk met allen verschillende doelstellingen;
  • Door hun groeten/fruit/kruiden te ruilen met elkaar en de wijkbewoners is men sociaal aan het ondernemen;
  • Door vrijwilligers mee te laten draaien die als hoofddoel hebben hun Nederlandse taal te verbeteren helpen we mee de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen;
  • Men versterkt elkaar, er vindt participatie plaats en de sociale cohesie wordt versterkt.

 

Agenda Sport en Cultuur

Geen evenementen gevonden!

Een gezellige plek waar moeders bij elkaar komen

Cuddle en Care is een project om sociaal contact voor jonge moeders te ondersteunen.

Je bent niet alleen

Cuddle & Care biedt een gezellige plek waar beginnende moeders bij elkaar kunnen komen. Er kan veel op je afkomen als je moeder wordt of bent, zeker als je op jonge leeftijd moeder wordt. Tijdens de Cuddle en Care samenkomst kun je praten met andere moeders en je ervaringen delen.

Professionele ondersteuning

Er is begeleiding van een professional die je kan helpen bij o.a. financiële zaken en dingen als hechting. Je kunt ook andere vragen stellen.

Waneer en waar

  • Elke maandag - start 13 mei 2024
  • 10.30 - 12.00 uur (inloop vanaf 10.15 uur)
  • Spel en Opvoedpunt - IKC de Waterlelie - Prinsenhof 4 Leidschendam