Ruilhuis

Het Ruilhuis helpt mensen met een minimum inkomen aan de nodige spullen en kleding voor kinderen. Het Ruilhuis is in 2019 ontstaan op initiatief van een bewoner uit de wijk de Prinsenhof in Leidschendam-Voorburg. Houria Lachab zamelde kinderkleding en gebruiksvoorwerpen zoals kinderwagens en speelgoed in. Wijkbewoners konden hun gebruikte spullen bij haar thuis langs brengen en deze omruilen voor kleding of andere benodigdheden voor de kinderen. Zo is er een circulaire economie op wijkniveau ontstaan.

Het Ruilhuis werd in de wijk breed omarmd. Al snel werd de werkdruk hoog en de omvang dermate groot, waardoor het voor de initiatiefnemer in haar eentje niet meer te behappen was. Zij benaderde Sport en Welzijn, waarna we dit initiatief gezamenlijk naar een hoger plan hebben getrokken. In samenwerking met de gemeente hebben we in mei 2019 een tijdelijke ruimte tot onze beschikking gekregen naast het Spel en Opvoedpunt in De Waterlelie in Leidschendam. Door de grotere opslagruimte en meer naamsbekendheid (mond tot mond reclame) wisten nog meer mensen het Ruilhuis te vinden.

Kleding inleveren of komen uitzoeken?
Neem dan contact op met Nathalie Batelaan ( of 06 – 280 576 47) of Nezha Lachhab ( of 06 – 319 722 88) van SenW. Kinderkleding en spullen kunt u brengen op afspraak naar de Waterlelie in de Wijk Prinsenhof (naast het Spel en Opvoedpunt) of we komen het bij u ophalen. Het uitzoeken van de kleding kan ook op afspraak gedaan worden. In de weekenden is het ruilhuis gesloten. In deze corona tijd kan men bellen voor een afspraak.

     

    Agenda Sport en Cultuur

    Geen evenementen gevonden!