Inloop

Twee keer per week is het inloopspreekuur op twee verschillende locaties in Leidschendam-Voorburg. We hebben de inloop samengevoegd met het Project “Ouders van de Wijk” om de aanwezigen kennis te laten maken. Bij een volgend bezoek draaien deelnemers mee in bijvoorbeeld het bereiden van een maaltijd.

De inloop zorgt voor maatwerk waar nodig, preventie, vroeg signalering, zelfredzaamheid, het verruimen van het sociale netwerk, de beheersing van de Nederlandse taal en participatie. Er komen op beide locaties Marokkaanse en Turkse vrouwen die al een tijdje in Nederland wonen. Zij bieden onder andere praktische ondersteuning aan bezoekers met verschillende etnische achtergronden zoals: Eritrea, Afghanistan, Somalië en Syrië. Samen zorgen wij ervoor dat een ieder zich welkom voelt ongeacht afkomst.

Tijdens deze activiteit is er een AB’er van SenW, een SMD’er van Kwadraad en een PGM’er van Vlietkinderen aanwezig. In gesprek met de aanwezige kan men advies geven en of hulpvragen beantwoorden. Denk hierbij aan opvoedvragen, belasting/toeslagen, onderwijs ect..

Locaties en tijden:
Dinsdagmiddag 13:15 uur tot 15:15 uur
Dobbelaan 4, Leidschendam
Vanwege Corona geen activiteit

Donderdagmiddag 13.15 – 15.15 uur
Fransstraat 16, Voorburg
Vanwege Corona geen activiteit

   

  Agenda Sport en Cultuur

  Geen evenementen gevonden!

  Een gezellige plek waar moeders bij elkaar komen

  Cuddle en Care is een project om sociaal contact voor jonge moeders te ondersteunen.

  Je bent niet alleen

  Cuddle & Care biedt een gezellige plek waar beginnende moeders bij elkaar kunnen komen. Er kan veel op je afkomen als je moeder wordt of bent, zeker als je op jonge leeftijd moeder wordt. Tijdens de Cuddle en Care samenkomst kun je praten met andere moeders en je ervaringen delen.

  Professionele ondersteuning

  Er is begeleiding van een professional die je kan helpen bij o.a. financiële zaken en dingen als hechting. Je kunt ook andere vragen stellen.

  Waneer en waar

  • Elke maandag - start 13 mei 2024
  • 10.30 - 12.00 uur (inloop vanaf 10.15 uur)
  • Spel en Opvoedpunt - IKC de Waterlelie - Prinsenhof 4 Leidschendam