QR-FIT beweegroute Leidschendam geopend

Nieuwsbericht - 25 april 2023

Samen met inwoners en wethouder sport Astrid van Eekelen is zaterdag 22 april de QR-FIT beweegroute geopend in Leidschendam. De beweegroutes zijn gratis toegankelijk, elke dag voorzien van nieuwe oefeningen en maken bewegen in de buitenlucht toegankelijk en leuk voor iedereen.

Ook in Leidschendam is het nu mogelijk om 2 beweegroutes te (hard)lopen: 1 van 3,3 km en een iets langere van 5,7 km. Langs beide routes staan paaltjes met QR-codes. Door deze codes te scannen op uw mobiele telefoon, krijgt u beweegoefeningen te zien die u op uw eigen niveau kunt uitvoeren. In Voorburg zijn al 2 beweegroutes waar veel gebruik van wordt gemaakt: 1 van 5,2 km en een van 6,9 km.

Wethouder Van Eekelen: “Het is belangrijk dat iedereen, jong en oud, kan sporten op zijn of haar eigen level en tempo. De beweegroutes met QR-codes zorgen ervoor dat inwoners op een laagdrempelige manier buiten aan de slag kunnen gaan!”

Hoe werkt QR-FIT?

Download vooraf de gratis QR-FIT app op uw mobiele telefoon, dat kan via de groene knop rechtsboven op www.QR-FIT.nl/events. Open vervolgens de app om te zien waar de paaltjes met QR-codes staan. Komt u bij een paaltje, dan kunt u de QR-code scannen op uw mobiele telefoon. U krijgt vervolgens in de app op uw telefoon een spierversterkende of conditie-oefening te zien. Iedere 24 uur worden de oefeningen vernieuwd. Zo kunt u zo vaak als u wilt aan de slag met wisselende oefeningen. Of u nu een beginnende sporter bent of een expert in bewegen, QR-FIT heeft de perfecte training voor iedereen.