Samen aan de slag tegen eenzaamheid

Nieuwsbericht - 29 maart 2024

Donderdag 28 maart bundelden de Coördinatoren Aanpak Eenzaamheid van Woej en SenW hun krachten. Zij organiseerden een inspirerende netwerkbijeenkomst in de Koningskerk in Voorburg over het thema eenzaamheid en wat we hier samen tegen kunnen doen. Er waren zo’n 50 deelnemers aanwezig.

Het programma werd geopend met wethouder Bremer, vervolgens was er een presentatie: ‘Hoe krijg je iemand over de drempel?’ door Suze van Buuren van het programma ‘Welzijn op Recept’ van Woej en Caroline Dekker van Kwadraad. Daarna was er vanuit SenW (Miriam Blom) aandacht voor de week van Oog voor elkaar die later dit jaar van 26 september tot 2 oktober wordt gehouden. Deze week staat speciaal in het teken van extra aandacht voor elkaar hebben, elkaar ontmoeten, met elkaar praten en vooral ook luisteren. De Week van Oog voor elkaar is de lokale variant in Leidschendam-Voorburg van de Week tegen Eenzaamheid.

Na de pauze konden deelnemers speeddaten met aanwezigen aanbieders voor de aanpak van eenzaamheid waaronder: Bibliotheek aan de Vliet, Home Start Voorburg, Sport en Welzijn, AD HOC, Indigo, Koningkerk – de Open Hof, Vidomes, Kenniscentrum Kind en Scheiding en Reakt. Deze ‘pitchers’ gaven korte pitches waarin zij vertelden over wat ze doen en hoe ze dit aanpakken. De pitchers en deelnemers hadden goede gesprekken en leerden elkaars aanbod beter kennen.

“Het was een leerzame ochtend. Ik heb veel geleerd over de aanpak eenzaamheid en het aanbod van het Kenniscentrum Kind en Scheiding.” Yvonne Bood van Kinderopvang Vlietkinderen.

“Het is fijn dat betrokkenen samen met het thema eenzaamheid aan de slag gaan. Het is goed om te zien dat vraag en aanbod goed op elkaar worden afgestemd door de pitchers (aanbieders) en  deelnemers.” – Miriam Blom SenW en Coördinator Aanpak Eenzaamheid.