Samenwerkingspartners komen online samen om de Diabetes Challenge naar uw wijk te brengen!

Nieuwsbericht - 4 februari 2021

In Leidschendam-Voorburg gaan zorg-, sport- en welzijnsprofessionals zich samen inzetten voor een gezonde toekomst met de Nationale Diabetes Challenge. Dit is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Deelnemers wandelen vanaf mei, als de coronamaatregelen het toestaan, 20 weken lang coronaproof samen in eigen wijk en werken onder begeleiding aan een gezonde leefstijl. Wethouder Stemerdink: ”Dit is een ontzettend mooi initiatief. Samen met mensen uit je buurt meedoen aan de diabetes challenge, een unieke kans om aan je gezondheid te werken en nieuwe mensen te leren kennen! Ik roep iedereen op om mee te doen óf zich aan te melden als begeleider van een wandelclubje.”

Online informatiebijeenkomst
De BvdGF organiseerde in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg en lokale samenwerkingspartners uit de zorg-, welzijns- en sportsector op 2 februari een online informatiebijeenkomst voor zorgverleners, sportcoaches, sociaal werkers en vrijwilligers die willen starten met het organiseren van de Nationale Diabetes Challenge in hun wijk. De BvdGF heeft deze avond alles verteld over de challenge, het belang van ieders inzet, welke ondersteuning organisatoren kunnen verwachten en hoe er rekening wordt gehouden met de laatste coronamaatregelen. De aanwezigen bij de online bijeenkomst kunnen nu aan de slag, o.a. ondersteund door een concreet stappenplan en een eigen website. Zorgverleners, sportcoaches of welzijnsprofessionals kunnen door deelname het verschil maken en mensen in de wijk helpen (weer) in beweging te komen. Waar mogelijk gaan zij zoveel mogelijk samenwerken.

Mee wandelen
Juist nu blijkt bewegen belangrijker dan ooit. Regelmatig eropuit gaan houd je fit, is goed voor de mentale gezondheid en maakt je weerbaarder tegen virussen, zoals corona. Lijkt het je leuk om als deelnemer 20 weken lang mee te wandelen met de Nationale Diabetes Challenge in Leidschendam-Voorburg? Vanaf maart zijn de locaties bekend en kun je je aanmelden voor een wandelgroep bij jou in de buurt! Als de coronamaatregelen het toelaten, dan starten de wekelijkse wandelingen in mei. Er wordt dan rekening gehouden met de laatste coronamaatregelen om de wandelingen veilig en gezond te laten verlopen. De Bas van de Goor Foundation houdt de lokale organisatoren op de hoogte van deze maatregelen en deelt tips om binnen de maatregelen die er zijn de Nationale Diabetes Challenge voort te zetten. Er is altijd een oplossing te bedenken om samen in beweging te blijven!

Meer informatie
Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/leidschendam-voorburg voor meer informatie over de Nationale Diabetes Challenge 2021 in Leidschendam-Voorburg. Heb je vragen? Deze kun je stellen aan Tjebbe (Bas van de Goor Foundation) via .