Burendag 2023

Wat doe jij op Burendag?

Buurten worden socialer en leuker als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Die contacten zijn de basis voor een sociaal sterke samenleving waarin iedereen ertoe doet. Omdat Douwe Egberts en het Oranje Fonds mensen dichter bij elkaar willen brengen zijn zij initiatiefnemers van Burendag.

Ontmoeting
Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. Burendag is dan ook ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Door op Burendag een activiteit te organiseren, kunnen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Het maakt het gemakkelijker om buurtgenoten te leren kennen die je normaal niet zo snel spreekt. En na zo’n eerste ontmoeting is het gemakkelijker om elkaar op te zoeken of om hulp te vragen. Zo kan een burenbingo of een spelletjesmiddag veel meer betekenis hebben voor de buurt dan men misschien in eerste instantie zou denken. Daarom willen we op Burendag zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen en versterken we het hele jaar initiatieven die daaraan bijdragen.

Aanmelden via deze link

Vraag nu budget aan via vlietwensen
Wil je voor jouw straat of buurt een leuke activiteit organiseren voor de nationale Burendag op 23 september? Dan kun je een financiële bijdrage aanvragen bij Vlietwensen. Bijvoorbeeld voor een burenbingo, een spelletjesmiddag, geveltuintjes aanleggen, een openluchtconcert door muzikale buurtbewoners, vogelhuisjes maken of afval opruimen om de buurt mooier te maken. Vul voor 31 augustus het aanvraagformulier in.

J   Klik hier om terug te gaan.

Locatie: Leidschendam Voorburg

 Leidschendam Voorburg
 Leidschendam Voorburg
Gemeente Leidschendam-Voorburg
23-09-2023