Schoolsport Olympiade combineert sport met plezier voor leerlingen

Nieuwsbericht - 23 mei 2022

SCHOOLSPORT OLYMPIADE COMBINEERT SPORT MET PLEZIER VOOR LEERLINGEN

Op vrijdag 20 mei organiseerde SenW de 8e editie van de Schoolsport Olympiade. De sportdag kon weer op gebruikelijke manier gehouden worden, met alle scholen op één plek, bij Sportpark Westvliet. Er deden zo’n 2.200 kinderen mee van dertien scholen uit Leidschendam-Voorburg. De leerlingen namen deel aan uiteenlopende sportonderdelen als cricket, rugby, atletiek, voetbal, korfbal, handbal en softbal. Ruim 120 studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC Mondriaan verzorgden de sport en spel begeleiding. Vanwege het slechte weer heeft de organisatie besloten om eerder te stoppen met het evenement, evengoed hebben de kinderen een groot deel van de dag lekker kunnen sporten.

“De Schoolsport Olympiade is een mooi evenement voor kinderen van groep 5 t/m 8 om kennis te maken met diverse sporten. Ondanks dat het evenement eerder moest stoppen vanwege de vele regen hebben de kinderen zich ingezet met veel enthousiasme. Sporten en bewegen is belangrijk voor je gezondheid en als dat samen gaat met veel plezier is dat een absolute win-win!” – Wethouder van Eekelen.

De sfeer was gezellig en sportief, kinderen deden enthousiast mee en probeerden verschillende sporten uit. Alle deelnemers kregen na afloop een oorkonde met hun behaalde resultaten. De sportieve dag staat in het teken van sport en plezier, met het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. “Complimenten voor de goede organisatie! Het is heel leuk dat het niet meer om winnen gaat maar om meedoen, daardoor leren kinderen andere sporten kennen.” – ouder van een deelnemer.

Deelnemende scholen waren Parachute, Maria Bernadette, Cascade, Lusthof, Groen van Prinsterer, Trampoline, IKC Mmixx, de Zonnewijzer, de Tandem, de St. Maartens school, de Vijverhof, prof. Casimir en Essesteijn. SenW organiseerde deze sportdag in samenwerking met de Gemeente Leidschendam-Voorburg en het ROC Mondriaan. Speciale dank aan de vrijwilligers van Het Rode Kruis voor hun ondersteuning, de stagiaires van SenW en de sportverenigingen op Sportpark Westvliet voor hun medewerking en gastvrijheid.