Schoolsport olympiade gaat door op alternatieve wijze

Nieuwsbericht - 11 mei 2021

Op dinsdag 18 mei organiseert SenW de 7e editie van de Schoolsport Olympiade. Vanwege de corona maatregelen is dit sportieve evenement voor scholen anders opgezet dan normaal. De deelnemende scholen sporten in de directe omgeving van de school. Er wordt rekening wordt gehouden met de bubbels en minimaal onderling contact. We hebben gekozen voor een zestal (individuele) atletiekonderdelen en twee fun onderdelen. Dit jaar ontvangen de leerlingen voor het eerst een oorkonde met hun persoonlijke records voor de atletiek onderdelen.

De scholen die deelnemen zijn: De Parachute, De Driemaster, Cascade, Essesteijn, Prof. Casimir, De Wegwijzer en De Tandem. De leerlingen zullen gaan sporten op de volgende locaties binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg: Forum Sport, Richard Krajicek Playground, Corbulopark, Het Tolveld en Leenkamp. Aan elke deelnemende school is een combinatiefunctionaris van SenW gekoppeld, die op de dag zelf samen met de scholen en met stagiaires van het ROC Mondriaan het sporten begeleiden.

Het is belangrijk dat kinderen, ondanks de Corona problematiek, veel blijven sporten en bewegen. “We zijn blij dat we, ondanks alle maatregelen, een alternatieve invulling hebben kunnen geven aan de Schoolsport Olympiade. Waarbij we kunnen realiseren dat zo’n 1000 kinderen gelijktijdig maar op verschillende locaties sporten” – Tim Opmeer, senior combinatiefunctionaris SenW.

SenW organiseert deze sportdag in samenwerking met de Gemeente Leidschendam-Voorburg, het Van Ravensteijnfonds, het ROC Mondriaan en de TSA Group Delft.