Schoolsport Olympiade ondanks weer toch geslaagd

Nieuwsbericht - 26 september 2023

Afgelopen vrijdag, 22 september, was de 9e editie van de jaarlijkse Schoolsport Olympiade. De weersvoorspellingen waren niet al te best, maar in de ochtend bleef het droog en startten bijna 2.200 basisschoolleerlingen uit Leidschendam-Voorburg aan de verschillende sportieve activiteiten. Basisscholen uit de gemeente waren alom vertegenwoordigd. De leerlingen deden vol enthousiasme mee aan zeven sportonderdelen als voetbal, cricket, baseball, rugby, handbal, korfbal en atletiek. Ruim 120 studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC Mondriaan verzorgden de sport en spel begeleiding.

Het programma heeft een ochtenddeel en een middagdeel, kinderen deden in de ochtend mee aan één sport en zouden dan in de middag deelnemen aan een andere sport naar keuze. Helaas moest de organisatie van SenW aan het einde van de ochtend besluiten om het middagdeel te cancelen i.v.m. hevige regenbuien die voorspeld werden in het begin van de middag. Het weer in de ochtend was wisselvallig, maar nog wel te doen. Een aantal velden werden wel al behoorlijk glad, waaronder handbal, atletiek en baseball en kinderen waren ook al enigszins nat geregend. Deze gegevens in combinatie met de coördinatie van het verkeer hebben meegewogen in de beslissing uit veiligheid voor deelnemers en betrokkenen. Later bleek dat de heftige regenbuien Leidschendam-Voorburg hebben gepasseerd en bleef het droog, dit was heel jammer, maar de kinderen hebben evengoed een hele leuke sportieve ochtend gehad.

“Het is altijd een heel lastige keuze om een evenement of een deel ervan te moeten cancelen, je weet dat kids heel teleurgesteld zullen zijn. Het is ook extra balen, omdat ons hele team bijna een jaar bezig is met de voorbereiding. Toch staan we zeker achter ons besluit, met de kennis (weersvoorspelling) die we op dat moment hadden. Het was echt een flinke bui en we wilden het wel leuk en veilig houden voor iedereen en eventuele chaos voorkomen bij het vertrek, dit weten we uit ervaring. We kijken positief terug op de ochtend en het is altijd heel gaaf om zo veel kinderen te zien sporten.” Martijn de Zoete, coördinator buurtcoaches SenW.