Schoolsport olympiade was evengoed een succes!

Nieuwsbericht - 25 mei 2021

De 7e editie van de Schoolsport Olympiade kon toch doorgaan op dinsdag 18 mei dankzij een aangepaste opzet die nodig was in verband met de coronamaatregelen. Het weer werkte ook mee, het was een stralende dag ondanks de voorspelde regen. Er deden een kleine 1.000 kinderen mee aan deze alternatieve editie, waarbij de leerlingen acht verschillende sportonderdelen beoefenden, zoals hardlopen, hoogspringen en zelfs rolstoelbasketbal. De activiteiten waren per school op vier verschillende locaties ruim opgezet, rekening houdend met de ‘corona bubbels’: Forum Sport, Richard Krajicek Playground Corbulopark, Het Tolveld en Leenkamp. Deelnemende scholen waren De Parachute, De Driemaster, Cascade, Essesteijn, Prof. Casimir, De Wegwijzer en De Tandem. Ruim 120 studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC Mondriaan verzorgden de sport en spel begeleiding. Combinatiefunctionarissen van SenW waren gekoppeld aan de scholen en de locaties.

Zes sportonderdelen waren voor alle kinderen hetzelfde; kogelstoten, fluitbalwerpen, 30 meter sprint, 10 minuten duurloop, verspringen en hoogspringen. Daarnaast deden de kinderen ook 2 fun onderdelen. Zo speelden de kinderen bij De Parachute archery tag (boogschieten) en daagden de kinderen van De Wegwijzer elkaar uit met touwtrekken. Speciaal voor een leerling van De Tandem was het onderdeel rolstoelbasketbal toegevoegd aan het programma. Zij en haar vriendinnen waren heel blij verrast. “Wij vonden het rolstoelbasketbal een groot succes en de leerling in de rolstoel heeft er ook echt van genoten.” – Leerkracht, De Tandem.

Nieuw dit jaar was dat alle kinderen na afloop een oorkonde hebben ontvangen met hun behaalde resultaten. De eerste oorkonde werd symbolisch uitgereikt door Wethouder Van Eekelen aan een leerling van de Prof. Casimir school. “Voor de kinderen was het heel erg leuk dat ze eindelijk iets leuks hebben in Corona tijd en dat ze met zijn allen dit sportevenement kunnen beleven” – Astrid van Eekelen, wethouder Leidschendam-Voorburg.

Het is belangrijk dat er, ondanks de corona problematiek, veel gesport en bewogen wordt. De organisatie wilde de leerlingen een leuke en sportieve dag bezorgen waarbij ze lekker konden bewegen, zichzelf konden uitdagen en plezier konden maken met elkaar. “Ik vond het prachtig om te zien dat de leerling van De Tandem zo blij en enthousiast was dat ze met haar vriendinnen kon rolstoelbasketballen. Dat ene moment heeft mijn dag gemaakt.” – Tim Opmeer, combinatiefunctionaris SenW.

SenW organiseerde deze sportdag in samenwerking met de Gemeente Leidschendam-Voorburg, het Van Ravesteynfonds, het ROC Mondriaan en de TSA Group Delft. Speciale dank aan de vrijwilligers van Het Rode Kruis voor hun ondersteuning, de stagiaires van SenW en Ronald Mens van Forum Sport.

BEKIJK HIER HET VIDEO VERSLAG (met dank aan Midvliet Radio)