Cultuuractiviteiten

SenW zet zich in voor alle inwoners en wijkbewoners in LV. Wij gunnen iedereen – jong en oud – het plezier van leuke, leerzame en gezellige culturele activiteiten in de wijk. Onze Combinatiefunctionarissen Cultuur organiseren uiteenlopende activiteiten voor verschillende doelgroepen. Wij willen cultuur voor iedereen toegankelijk maken met aantrekkelijk aanbod aan activiteiten.

Bekijk hieronder welke culturele activiteiten we organiseren

 Klik op de activiteit en lees meer over wat we doen en welke Combinatiefunctionaris betrokken is.

Sport en Cultuurkaart

De Sport en Cultuurkaart is een online platform waar je het sportieve en culturele aanbod binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg kunt vinden. Het biedt een overzicht van laagdrempelige, betaalbare sportieve en culturele activiteiten aan, waar inwoners van LV aan kunnen deelnemen.

Via de website van Sport en Cultuurkaart kun je je inschrijven voor uiteenlopende sportieve en culturele activiteiten. Je vindt er meer informatie voor het volgen van proeflessen om sporten uit te proberen.

Het doel van de Sport en Cultuurkaart is om sport- en cultuur deelname binnen de gemeente te vergroten en te verstevigen. Daarbij bieden we met het platform ondersteuning aan sportverenigingen en culturele instellingen.

Contactpersonen Sport en Cultuurkaart: Tessa van der Linden en Martijn de Zoete

Open Monumentendag

Open Monumentendag is een jaarlijks terugkerend evenement dat in het teken staat van ons cultureel erfgoed.

Tijdens de Open Monumentendag openen duizenden monumenten in heel Nederland in het tweede weekend van september gratis hun deuren voor publiek. De Open Monumentendag wordt georganiseerd door Nederland Monumentenland in samenwerking met lokale comités door het hele land. Met dit evenement willen wij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken – en te behouden – voor een breed publiek. Ook in Leidschendam-Voorburg zijn er veel mooie monumenten te vinden, speciaal op deze dag organiseren we leuke workshops voor alle leeftijden.

Contactpersonen Sport en Cultuurkaart: Tessa van der Linden

Sport en cultuurproeverij - CreActief 55+

Op de sport- en cultuurproeverij kunnen 55+ inwoners uit LV kennismaken met verschillende vormen van sport en cultuur. Gediplomeerde coaches en docenten van sport- en kunstinstellingen verzorgen een divers aanbod voor 55-plussers. De dag staat in het teken van gezellig samenkomen en nieuwe mensen ontmoeten. Je maakt ook kennis met het verenigingsleven.

Je kunt kiezen uit verschillende activiteiten combinaties, met diverse culturele en sportieve bezigheden. Zo ben je zowel creatief als bewegend bezig.

Met CreActief 55+ organiseren we meerdere keren per jaar uiteenlopende culturele en sportieve evenementen speciaal voor 55+ inwoners van LV. We bieden deze doelgroep graag de mogelijkheid om lichamelijk fit en vitaal te blijven en de creatieve geest te blijven ontwikkelen. Als er een CreActief 55+ activiteit georganiseerd wordt, kun je deze vinden op de website van  Sport en Cultuurkaart

Contactpersoon CreActief 55+: Tessa van der Linden 

 

Project Roze Olifant

Sport en Welzijn organiseert in samenwerking met GGZ Rivierduinen, Stichting Fonteynenburg en Woej het Roze Olifant project voor kwetsbare mensen in de gemeente.

Roze Olifant biedt in een workshopreeks kunstlessen aan  voor kwetsbaren inwoners. De lessenreeks duurt telkens één maand en geeft deelnemers de ruimte om in eigen tempo aan de slag te gaan met je hun kunstzinnige ingeving en beleving. Zo doen zij waardevolle kunst- en cultuurervaringen op in een ontspannen omgeving.

Je gaat onder leiding van verschillende kunstenaars werken met verschillende materialen en maakt zo je eigen kunstwerk. Elke kunstenaar geeft vier workshops. Deelname is gratis en je mag zo vaak meedoen als je wil.

Contactpersoon Roze Olifant: Tessa van der Linden 

Cultureel Zomerfestival

Jaarlijks vindt in het laatste weekend van augustus aan de Julianabaan in Voorburg het Cultureel Zomerfestival plaats. Tijdens dit festival maken bezoekers kennis met het rijke, culturele leven in Leidschendam-Voorburg.

Jeugdplein

De cultuurcoaches van SenW coordineren hier  het Jeugdplein: het activiteitenplein voor kinderen op het Cultureel Zomerfestival. Kinderen kunnen hier aan verschillende kunst- en cultuuractiviteiten deelnemen. Er zijn interactieve inloop-workshops en je kunt meedoen aan een culturele speurtocht. Op het Jeugdplein muziekpodium is er een speciaal programma voor de jeugd met optredens van lokale jeugdbands, dans- en muziekgroepen.

Contactpersoon Cultureel Zomerfestival: Tessa van der Linden

Blockjam

Is een Urban wijkfestival dat wordt georganiseerd voor en door jongeren. Daarnaast zijn wij een cultureel, creatief, informatief en sportief evenement waar  jongeren uit de wijk zelf aan mee kunnen organiseren, de kans krijgen hun eigen talent te ontdekken, te tonen, te etaleren en verder te ontwikkelen.

Ze kunnen vragen stellen aan professionals op het gebied van gezonde vrijetijdsbesteding, diverse sportverenigingen, wijk activiteiten en werk- en toekomst. Het biedt wijken een kans om belangrijke jongeren-/participatiethematiek te benadrukken. Urbansport, dance en creativiteit zijn op nu heel populair onder jongeren en dit kunnen we goed inzetten om jongeren te activeren en mee te laten denken.

Het uitgangspunt van het festival is om jongeren te betrekken, te activeren, te begeleiden en te laten participeren in een wijkgericht festival. Tijdens het festival kunnen organisaties zich vertegenwoordigen in het kader van gezonde vrijetijdsbesteding, kennismaking en toeleiding van jongeren naar verenigingen op een interactieve informatiemarkt. Meer informatie: www.blockjam-denhaag.nl.

Contactpersoon Blockjam: Tessa van der Linden 

Agenda Sport en Cultuur

Geen evenementen gevonden!

Een gezellige plek waar moeders bij elkaar komen

Cuddle en Care is een project om sociaal contact voor jonge moeders te ondersteunen.

Je bent niet alleen

Cuddle & Care biedt een gezellige plek waar beginnende moeders bij elkaar kunnen komen. Er kan veel op je afkomen als je moeder wordt of bent, zeker als je op jonge leeftijd moeder wordt. Tijdens de Cuddle en Care samenkomst kun je praten met andere moeders en je ervaringen delen.

Professionele ondersteuning

Er is begeleiding van een professional die je kan helpen bij o.a. financiële zaken en dingen als hechting. Je kunt ook andere vragen stellen.

Waneer en waar

  • Elke maandag - start 13 mei 2024
  • 10.30 - 12.00 uur (inloop vanaf 10.15 uur)
  • Spel en Opvoedpunt - IKC de Waterlelie - Prinsenhof 4 Leidschendam