JOGG / Goed Bezig!

De gemeente Leidschendam-Voorburg is sinds 1 maart 2017 een zogenaamde JOGG-gemeente. De gemeente vindt het belangrijk om kinderen in gezonde omgeving op te laten groeien. In Leidschendam-Voorburg voeren we de activiteiten uit onder de naam Goed Bezig!. Het landelijke JOGG-bureau biedt ondersteuning en deelt kennis en ervaring met andere JOGG gemeenten. JOGG Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst (voorheen Jongeren Op Gezond Gewicht) wil de omgeving van kinderen en jongeren gezonder maken op het gebied van voeding, beweging en ontspanning. JOGG helpt bestuurders, bedrijven en organisaties beleid te maken. En dat beleid vertaalt Goed bezig! naar de praktijk met inwoners, ouders en kinderen en jongeren.

It takes a village to raise a child

SenW werkt in opdracht van de gemeente aan de ontwikkeling van een gezonde omgeving en het bevorderen van een gezonde leefstijl onder de jeugd van 0-19 jaar. JOGG staat voor een wijkgerichte multidisciplinaire aanpak. De uitvoering van de lokale JOGG-aanpak ligt in handen van de JOGG-regisseur. Samen met de Stuurgroep wordt de koers bepaald. De slogan vanaf 2020 is: “It takes a village to raise a child”.

Leefstijl Thema's

Wij werken met verschillende thema’s om een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen. Drink water, Groente.. zet je tanden erin, Gratis bewegen, gewoon doen, Slaap Lekker en Ontbijten zijn hier voorbeelden van. 

Gezonde leefomgeving

Een gedragsverandering tot een gezonde leefstijl begint bij een gezonde leefomgeving. Een gezonde keuze moet een makkelijke keuze zijn op bijvoorbeeld school of in de sportkantine. 

Samenwerking

Onder het motto ‘Samen sta je sterker’ hebben negen partners  zich aangesloten bij het JOGG in Leidschendam-Voorburg. Zij zetten zich in voor een gezonde omgeving voor de jeugd. Ook jouw organisatie is welkom!

Kinderen met overgewicht

Goed Bezig! biedt ondersteuning aan partijen die zich bezighouden met aanpak van kinderen met overgewicht. Hierbij is de werkwijze zoals beschreven in Kind Naar Gezonder Gewicht. 

Monitoring en evaluatie

Wij monitoren en evalueren al onze initieven en samenwerkingen om tot optimaal resultaat te komen. Zo weten wij weten wat goed gaat en wat er beter kan. Neem een kijkje in de factsheet als je nieuwsgierig bent hoe het gaat!

Nieuwsbrief

Wil je via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws omtrent het JOGG? Schrijf je hieronder in!
*Verplicht veld


Agenda Sport en Cultuur

Geen evenementen gevonden!