JOGG – Goed Bezig!

De gemeente Leidschendam-Voorburg is sinds 1 maart 2017 een zogenaamde JOGG-gemeente. De gemeente vindt het belangrijk om kinderen in gezonde omgeving op te laten groeien. In Leidschendam-Voorburg voeren we de activiteiten uit onder de naam Goed Bezig!.

Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst

Het landelijke JOGG-bureau biedt ondersteuning en deelt kennis en ervaring met andere JOGG gemeenten. JOGG – Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst (voorheen Jongeren Op Gezond Gewicht) – wil de omgeving van kinderen en jongeren gezonder maken op het gebied van voeding, beweging en ontspanning. JOGG helpt bestuurders, bedrijven en organisaties beleid te maken. En dat beleid vertaalt Goed bezig! naar de praktijk met inwoners, ouders en kinderen en jongeren.

It takes a village to raise a child

SenW werkt in opdracht van de gemeente aan de ontwikkeling van een gezonde omgeving en het bevorderen van een gezonde leefstijl onder de jeugd van 0-19 jaar. JOGG staat voor een wijkgerichte multidisciplinaire aanpak. De uitvoering van de lokale JOGG-aanpak ligt in handen van de JOGG-regisseur. Samen met de Stuurgroep wordt de koers bepaald. De slogan vanaf 2020 is: “It takes a village to raise a child”.

 Goed Bezig!

Met Goed Bezig! initieert JOGG regisseur Miriam meerdere evenementen en initiatieven om gezond eten, regelmatig bewegen en water drinken op de kaart te zetten. Mascotte Druppie is daar regelmatig bij aanwezig. Je kunt onze activiteiten ook volgen op social media. Vind je het leuk om te zien wat we doen? Volg ons op Instagram en Facebook.

Leefstijl thema’s

Wij werken met verschillende thema’s om een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen. Thema’s als: Drink water, Groente.. zet je tanden erin, Gratis Bewegen, Gewoon Doen, Slaap Lekker en Ontbijten zijn hier voorbeelden van. Onze JOGG-regisseur Miriam kan, samen met de GGD-adviseur Gezonde School, ondersteuning bieden bij het uitvoeren van deze thema’s bijvoorbeeld door het uitlenen van de mascotte Druppie of het aanvragen van subsidies. Miriam kan je ook helpen met inspiratie voor een plan van aanpak.

Gezonde leefomgeving

Een gedragsverandering tot een gezonde leefstijl begint bij een gezonde leefomgeving. Een gezonde keuze moet een makkelijke keuze zijn op bijvoorbeeld school of in de sportkantine.

Samenwerken

Onder het motto ‘Samen sta je sterker’ hebben vijftien partners  zich aangesloten bij het JOGG in Leidschendam-Voorburg. Zij zetten zich in voor een gezonde omgeving voor de jeugd. Ook jouw organisatie is welkom!

Kinderen met overgewicht

Goed Bezig! biedt ondersteuning aan partijen die zich bezighouden met aanpak van kinderen met overgewicht. Hierbij is de werkwijze zoals beschreven in Kind Naar Gezonder Gewicht.

Monitoring en evaluatie

Wij monitoren en evalueren al onze initieven en samenwerkingen om tot optimaal resultaat te komen. Zo weten wij weten wat goed gaat en wat er beter kan. Neem een kijkje in de factsheet als je nieuwsgierig bent hoe het gaat!

Lees hier de laatste nieuwsbrieven van JOGG – Goed Bezig!

h

December 2022

h

September 2022

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wij versturen zo’n vier keer per kalenderjaar de JOGG – Goed Bezig! Nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is interessant voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de JOGG ontwikkelingen en mogelijkheden binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Wil je op de hoogte blijven? Dan kun je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Agenda Sport en Cultuur

Geen evenementen gevonden!

Een gezellige plek waar moeders bij elkaar komen

Cuddle en Care is een project om sociaal contact voor jonge moeders te ondersteunen.

Je bent niet alleen

Cuddle & Care biedt een gezellige plek waar beginnende moeders bij elkaar kunnen komen. Er kan veel op je afkomen als je moeder wordt of bent, zeker als je op jonge leeftijd moeder wordt. Tijdens de Cuddle en Care samenkomst kun je praten met andere moeders en je ervaringen delen.

Professionele ondersteuning

Er is begeleiding van een professional die je kan helpen bij o.a. financiële zaken en dingen als hechting. Je kunt ook andere vragen stellen.

Waneer en waar

  • Elke maandag - start 13 mei 2024
  • 10.30 - 12.00 uur (inloop vanaf 10.15 uur)
  • Spel en Opvoedpunt - IKC de Waterlelie - Prinsenhof 4 Leidschendam