Sportactiviteiten

SenW zet zich in voor alle inwoners en wijkbewoners in LV. Wij gunnen iedereen – jong en oud – het plezier van sportieve activiteiten en beweging op eigen niveau, in de wijk. Onze Combinatiefunctionarissen Sport organiseren uiteenlopende activiteiten voor verschillende doelgroepen. Wij willen sport en bewegen voor iedereen toegankelijk maken met aantrekkelijk aanbod aan activiteiten.

Nationale Nationale Sportweek

Bewegen is niet alleen gezond, het is ook leuk! SenW en de gemeente Leidschendam-Voorburg doen daarom ieder jaar mee met de landelijke Nationale Sportweek. Hiermee promoten we het belang van sporten en bewegen. De Nationale Sportweek is een landelijk initiatief van NOC*NSF en wordt sinds 2004 georganiseerd. Sportverenigingen en andere organisaties openen hun deuren en verzorgen onder meer sportclinics en demonstraties. 

Sport doet iets met je

De Nationale Sportweek wordt jaarlijks georganiseerd in september. Tijdens deze week besteden ook we in Leidschendam-Voorburg extra aandacht aan bewegen. Hieraan gekoppeld zetten we de Sport en Cultuurkaart in de schijnwerpers, waarmee inwoners het hele jaar door verschillende sporten kunnen uitproberen. Via de website van Sport en Cultuurkaart kun je gemakkelijk een gratis proefles aanvragen en in contact komen met sportverenigingen en sportaanbieders.

Daarnaast organiseert SenW leuke, sportieve activiteiten waaraan jong en oud kunnen deelnemen.

Contactpersoon Nationale Sportweek: Joyce van der Sloot

Sport-In

We organiseren ieder jaar in de voorjaars- en herfstvakantie een Sport-In. Dit is een gezellige sportdag voor kinderen van 6 t/m 12 jaar uit Leidschendam-Voorburg. Tijdens de Sport-In zijn kunnen deelnemers verschillende sporten uitproberen, waaronder handbal, karate, judo, rugby, badminton, basketbal en boxen. Het aanbod varieert. Ervaren trainers van sportverenigingen uit LV komen clinics geven, de kinderen rouleren in groepen door. Als je een sport leuk vindt, kun je je via de website van Sport en Cultuurkaart aanmelden voor een proefles bij de sportvereniging.

Contactpersoon Sport-In: Kevin Blommestijn

Sportprijs

Inwoners die een bijzondere sportprestatie hebben neergezet verdienen onze waardering en willen we graag in het zonnetje zetten. Dit doen we met de uitreiking van de Sportprijzen.

Mensen die het verschil maakten in de sport op individuele basis, met een team of als club komen in aanmerking voor de prijs. Een deskundige jury kiest uit alle aanmeldingen de genomineerden. Eerst worden kandidaten aangedragen en vervolgens kan het publiek gaan stemmen op de genomineerden.

Sport- en beweeggemeente

De uitreiking van de Sportprijs sluit aan op de ambitie van Leidschendam-Voorburg zich te onderscheiden als dé sport- en beweeggemeente. Sporters, sportteams en vrijwilligers in de schijnwerpers zetten met een prijs is een concrete uitwerking van de sport- en beweegvisie van de gemeente. Die visie is opgesteld in samenspraak met sportclubs, maatschappelijke organisaties en onderwijspartners.

Je vindt alles over de Sportprijs Leidschendam-Voorburg op de website www.lv.nl/sportprijs. Via deze site kun je ieder voorjaar stemmen op jouw favoriete kandidaat.

Contactpersoon Vliet Awards: Martijn de Zoete

Schoolsport Olympiade

Het grootste sport evenement van het jaar is de Schoolsport Olympiade. Zo’n 2.000 basisschoolleerlingen uit groep 5 t/m 8 doen enthousiast mee aan deze sportieve dag. Ze spelen in teams verschillende sporten tegen elkaar. Het sportaanbod varieert per editie, zo heb je bijvoorbeeld: voetbal, atletiek, korfbal, eindvakbal, handbal, knotshockey en honkbal en cricket.

Onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ krijgen de deelnemers geen prijzen meer. We vinden het belangrijk dat kinderen meedoen en plezier hebben, daarom krijgen alle kinderen een aandenken van deelname mee krijgen naar huis.

De Olympiade wordt georganiseerd ieder jaar in mei op Sportpark Westvliet.

Contactpersoon Schoolsport Olympiade: Martijn de Zoete

CreActief 55+

Met CreActief 55+ organiseren we meerdere keren per jaar uiteenlopende culturele en sportieve evenementen speciaal voor 55+ inwoners van LV.

Nostalgie langs de Vliet is daar een initiatief van dat in coronatijd tot stand is gekomen. Sportieve wandelingen worden gecombineerd met culturele vragen over het gebied waar wordt gewandeld. Tijdens deze historische en sportieve wandelingen komen inwoners door middel van speurvragen meer te weten te komen over de geschiedenis van hun stad. In combinatie met eenvoudige bewegingen onderweg, hebben de wandelingen een stimulerend effect op zowel lichaam als geest.

Op de Sport en Cultuur Proeverij kunnen senioren uit LV kennismaken met verschillende vormen van sport en cultuur. Gediplomeerde coaches en docenten van sport- en kunstinstellingen verzorgen een divers aanbod voor 55-plussers. De dag staat in het teken van gezellig samenkomen en nieuwe mensen ontmoeten. Je maakt ook kennis met het verenigingsleven. Je kunt kiezen uit verschillende activiteiten combinaties, met diverse culturele en sportieve bezigheden. Zo ben je zowel creatief als bewegend bezig.

We bieden de 55+ doelgroep graag de mogelijkheid om lichamelijk fit en vitaal te blijven en de creatieve geest te blijven ontwikkelen. Als er een CreActief 55+ activiteit georganiseerd wordt, kun je deze vinden op de website van Sport en Cultuurkaart.

Contactpersoon CreActief 55+: Joyce van der Sloot

Beweegkriebels

Speelse beweeglessen voor peuters van 1,5 tot 4 jaar. Tijdens de beweeglessen gaan kinderen samen een half uurtje springen, dansen, rollen en rennen. De lessen worden op dinsdag en donderdag aangeboden in een reeks van acht weken. Bekijk de laatste flyer.

Elke dinsdag – 11.15 – 11.45 uur – Dobbelaan 4 in Leidschendam

Elke donderdag – 10.45 – 11.15 uur – Fransstraat 16 Voorburg

Je kunt je hier inschrijven.

Contactpersoon Beweegkriebels:  Kevin Blommestijn

4×4 Toernooi

Het 4×4 toernooi is een jaarlijks terugkerend voetbal evenement voor basisschoolleerlingen uit LV. Kinderen uit groep 5 t/m 8 spelen in teams van minimaal vier en maximaal zes spelers.  Inschrijven gaat via het aanmeldformulier dat in september door SenW op alle basisscholen in Leidschendam-Voorburg uitgedeeld wordt.

Tijdens het toernooi speel je 4 tegen 4 zonder vaste keep met kleine goals. De organisatie maakt geen onderscheid tussen geoefende en ongeoefende teams. Er is een meisjes- en een jongenspoule, meiden mogen meevoetballen in de jongenspoule, maar jongens kunnen niet meedoen in de meidenpoule. Er zijn mooie prijzen te winnen, o.a. voor leukste teamoutfit, tofste teamnaam en sportiefste team.

Contactpersoon 4×4 Toernooi: Kevin Blommestijn

Aangepast Sporten

Iedereen moet kunnen sporten, ook met een beperking! Het is mogelijk om in LV aangepast te sporten en bewegen. Wij helpen inwoners om een sport activiteit te vinden die bij ze past. Wij gebruiken de sportvinder van Uniek Sporten, deze helpt je met het vinden van aangepast sportaanbod in jouw regio. Wij zijn er ook voor sportverenigingen om ze te helpen met aanbieden van aangepast sportaanbod. Bekijk hier het filmpje over het aangepast sportaanbod in Leidschendam-Voorburg.

Vind een aangepaste sport

Contactpersoon Aangepast Sporten LV: Joyce van der Sloot

Ouderengym

Blijf bewegen! We organiseren iedere week op meerdere locaties ouderengym. Een speciaal beweeguurtje voor ouderen, samen op laagdrempelige wijze. We organiseren in samenwerking met gymnastiekverenigingen en locaties iedere week op meerdere locaties ouderengym. Een speciaal beweeguurtje voor ouderen in LV. De gymles is geen conditietraining, maar een gezond beweegmoment waaraan iedereen op haar/zijn eigen niveau kan meedoen.

De les begint met het losmaken van spieren en gewrichten, gevolgd door verschillende beweegoefeningen en loopvormen. Voorwaarde is dat deelnemers zelfstandig moeten kunnen staan en bewegen. De leeftijd van de deelnemers varieert van 55 tot 90 jaar.

  • Maandag 10:30 – 11:30 uur
    Stichting Duivenvoorde, Duivenvoorde 262, Leidschendam
  • Vrijdag 13:30 – 14:30 uur
    Wijkvereniging Essesteijn, Elzendreef 10, Voorburg

Kosten
Een strippenkaart kost € 20,-. Hiermee kunt u acht keer gymmen (€ 2,50 per les). Een proefles is gratis! Contactpersoon Ouderengym: Joyce van der Sloot

Sport en Cultuurkaart

De Sport en Cultuurkaart is een online platform waar je het sportieve en culturele aanbod binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg kunt vinden. Het biedt een overzicht van laagdrempelige, betaalbare sportieve en culturele activiteiten aan, waar inwoners van LV aan kunnen deelnemen.

Via de website van Sport en Cultuurkaart kun je je inschrijven voor uiteenlopende sportieve en culturele activiteiten. Je vindt er meer informatie voor het volgen van proeflessen om sporten uit te proberen.

Het doel van de Sport en Cultuurkaart is om sport- en cultuur deelname binnen de gemeente te vergroten en te verstevigen. Daarbij bieden we met het platform ondersteuning aan sportverenigingen en culturele instellingen.

Contactpersonen Sport en Cultuurkaart: Joyce van der Sloot (sport), Berry Heesen en Tessa van der Linden (cultuur)

Agenda Sport en Cultuur

Geen evenementen gevonden!