Aangepast Sporten

Iedereen moet kunnen sporten. Ook met een beperking is het mogelijk om te sporten en bewegen. Wij willen inwoners helpen om een sport activiteit te vinden die bij ze past. Wij zijn er voor sportverenigingen om ze te helpen met aanbieden van aangepast sportaanbod.

Zoek hier een aangepaste sport activiteit in de buurt

Uniek sporten

Heb jij een handicap en wil je graag sporten of bewegen? Uniek Sporten helpt je bij het zoeken naar een sportaanbieder bij jou in de buurt. Op Uniek Sporten is passend sport- en beweegaanbod vinden. Daarnaast kunnen sporters en aanbieders hier terecht voor tips over vervoer, vrijwilligers en financiën en het vinden van een sportmaatje.

Uniek Sporten is een initiatief van het Fonds Gehandicaptensport. Het fonds wil door middel van de website en app van Uniek Sporten ervoor zorgen dat nog meer mensen met een beperking en/of chronische aandoening kunnen genieten van sport en bewegen en dit structureel gaan doen.

We hebben een eigen pagina op de website van Uniek Sporten met het aangepaste sportaanbod in Leidschendam-Voorburg.

 

Voor Sporters

Regelmatig sporten en bewegen is leuk en biedt daarnaast vele voordelen. Ook voor mensen met een beperking en/ of chronische weg moet het mogelijk zijn een sport te vinden en lekker aan de slag te gaan. Met de app en website van Uniek Sporten zie je welke sporten er zijn, bekijk je filmpjes, vind je informatie over de locaties, tijden en contactgegevens.

Maak een profiel aan en kom in contact met sportaanbieders en andere sporters. Bekijk ook het nieuwsoverzicht en de agenda met evenementen. Daarnaast kun je hier meer informatie vinden over allerlei andere zaken die bij het sporten komen kijken. Je vind er informatie over: financiën, hulpmiddelen, maatjes/ buddy-projecten, vervoer en sportadvies.

Voor aanbieders

Wil je als vereniging ook sportaanbod creëren voor mensen met een beperking? Dat is heel mooi en belangrijk.

Op de website van Uniek Sporten is veel informatie te vinden over: aanbod starten, accommodatie, handicaps, communicatie, financiën, sportbonden, vrijwilligers en informatie over het aanmelden.

Ben je overtuigd en wil je aan de slag met het opstarten van aangepast sportaanbod? Twijfel je nog en wil je meer informatie? Of bied je aangepast sporten aan, maar staat jouw activiteit er nog niet tussen? Dan kan onze Combinatiefunctionaris Aangepast Sporten – Joyce van der Sloot – hierbij helpen, zij is het aanspreekpunt voor vragen over het sportaanbod voor mensen met een beperking.

Aangepast Sportaanbod LV in beeld

We hebben een campagne gelanceerd waarin we het aangepast sportaanbod binnen de gemeente in beeld brengen. Bekijk hier de filmpjes over het aangepast sportaanbod in Leidschendam-Voorburg.

Beweegcoach

Kom je er zelf niet uit, maar wil je wel graag starten met sporten of bewegen? Neem dan contact op met Beweegcoach Lars van Benten (MEE/VTV). Hij kijkt naar wat je leuk vindt en wat je kan en zoekt daar een passende sport of beweegactiviteit bij.

De Beweegcoach is er om je te ondersteunen, te begeleiden en te stimuleren. Samen kijk je wat er nodig is om te kunnen gaan sporten. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan vervoer of extra begeleiding bij een vereniging.

Contactgegevens Beweegcoach:
E-mail:  
Telefoon: 06-110 320 34

 

Mobilitheek

Je kunt ook terecht bij de Mobilitheek om sporthulpmiddelen te lenen en uit te proberen. De Mobilitheek is gevestigd op de Sportcampus in het Haagse Zuiderpark en is ook beschikbaar voor de inwoners uit Leidschendam-Voorburg. Je kunt je vrijblijvend oriënteren en laten voorlichten, hiervoor kun je een afspraak  maken op www.mobilitheek.nl daarna volgt een adviesgesprek. Aansluitend worden de sporthulpmiddelen getest en aangepast. Het hulpmiddel kan vervolgens enige tijd geleend worden om uit te proberen, ook als dat bij een sportvereniging is.

Bekijk hier het filmpje van de Mobilitheek

Agenda Sport en Cultuur

Geen evenementen gevonden!

Een gezellige plek waar moeders bij elkaar komen

Cuddle en Care is een project om sociaal contact voor jonge moeders te ondersteunen.

Je bent niet alleen

Cuddle & Care biedt een gezellige plek waar beginnende moeders bij elkaar kunnen komen. Er kan veel op je afkomen als je moeder wordt of bent, zeker als je op jonge leeftijd moeder wordt. Tijdens de Cuddle en Care samenkomst kun je praten met andere moeders en je ervaringen delen.

Professionele ondersteuning

Er is begeleiding van een professional die je kan helpen bij o.a. financiële zaken en dingen als hechting. Je kunt ook andere vragen stellen.

Waneer en waar

  • Elke maandag - start 13 mei 2024
  • 10.30 - 12.00 uur (inloop vanaf 10.15 uur)
  • Spel en Opvoedpunt - IKC de Waterlelie - Prinsenhof 4 Leidschendam