Nationale Sportweek

Bewegen is niet alleen gezond, het is ook leuk! SenW en de gemeente Leidschendam-Voorburg doen daarom ieder jaar mee met de Nationale Sportweek. Hiermee promoten we het belang van sporten en bewegen. De Nationale Sportweek is een landelijk initiatief van NOC*NSF en wordt sinds 2004 georganiseerd. Het sportevenement zet in heel Nederland een week lang sporten in de etalage. Sportverenigingen en andere organisaties openen hun deuren en verzorgen onder meer sportclinics en demonstraties.

Sport doet iets met je

Dit jaar vindt de Nationale Sportweek in Leidschendam-Voorburg plaats van vrijdag 17 september tot en met zondag 26 september 2021. 

Tijdens deze week wordt extra aandacht besteed aan bewegen en SenW wil daarom aandacht vragen voor de Sport en Cultuurkaart. Hiermee kunnen inwoners het hele jaar door verschillende sporten uitproberen. De Nationale Sportweek geeft het startschot voor een sportief jaar. Via de website van Sport en Cultuurkaart kun je gemakkelijk een gratis proefles aanvragen en in contact komen met sportverenigingen en sportaanbieders.

Daarnaast organiseert SenW leuke, sportieve activiteiten waaraan jong en oud kunnen deelnemen:

  • 10@10 challenge op diverse basisscholen, op woensdag 22 september
    Kids ontdekken kinderen in 10 minuten 10 verschillende sporten met bekende Nederlandse topsporters.
  • Nostalgie langs de Vliet, op vrijdag 24 september, is een actieve wandeling rondom het platteland van Stompwijk voor vitale 55-plussers.
  • Voor sportverenigingen worden er interactieve webinars en een EHBO cursus georganiseerd. Met thema’s als duurzame accommodatie, kansen voor 50+ Sport, gezonde sportomgeving, clubkadercoach, sociale veiligheid, positief coachen, welkom op de club en open & veilige sport voor iedereen – deze worden gehouden op maandag 20, t/m donderdag 23 september.
  • De EHBO cursus met het thema ‘ouderen’ wordt op maandag 20 september gehouden.

Aanmelden voor de verschillende activiteiten kan via deze link.

 

Agenda Sport en Cultuur

Geen evenementen gevonden!

Een gezellige plek waar moeders bij elkaar komen

Cuddle en Care is een project om sociaal contact voor jonge moeders te ondersteunen.

Je bent niet alleen

Cuddle & Care biedt een gezellige plek waar beginnende moeders bij elkaar kunnen komen. Er kan veel op je afkomen als je moeder wordt of bent, zeker als je op jonge leeftijd moeder wordt. Tijdens de Cuddle en Care samenkomst kun je praten met andere moeders en je ervaringen delen.

Professionele ondersteuning

Er is begeleiding van een professional die je kan helpen bij o.a. financiële zaken en dingen als hechting. Je kunt ook andere vragen stellen.

Waneer en waar

  • Elke maandag - start 13 mei 2024
  • 10.30 - 12.00 uur (inloop vanaf 10.15 uur)
  • Spel en Opvoedpunt - IKC de Waterlelie - Prinsenhof 4 Leidschendam