Schoolsport Olympiade

Een jaarlijks terugkerend sportief festijn waarbij scholen uit Leidschendam-Voorburg op één dag meedoen aan allerlei verschillende sporten. Ze strijden tegen elkaar om de eer, waarbij het belangrijkste is dat de deelnemers plezier hebben!

Schoolsportkampioen

Het grootste sport evenement van het jaar is de Schoolsport Olympiade. Zo’n 2.000 basisschoolleerlingen uit groep 5 t/m 8 doen enthousiast mee aan deze sportieve dag. Ze spelen in teams verschillende sporten tegen elkaar. Het sportaanbod varieert per editie, zo heb je bijvoorbeeld: voetbal, atletiek, korfbal, eindvakbal, handbal, knotshockey en honkbal en cricket.

Onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ krijgen de deelnemers geen prijzen meer. We vinden het belangrijk dat kinderen meedoen en plezier hebben, daarom krijgen alle kinderen een aandenken van deelname mee krijgen naar huis.

De Olympiade wordt ieder jaar georganiseerd op Sportpark Westvliet, bij de verschillende sportverenigingen.

Contactpersoon Schoolsport Olympiade: Martijn de Zoete en Kevin Blommestijn 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda Sport en Cultuur

Geen evenementen gevonden!

Een gezellige plek waar moeders bij elkaar komen

Cuddle en Care is een project om sociaal contact voor jonge moeders te ondersteunen.

Je bent niet alleen

Cuddle & Care biedt een gezellige plek waar beginnende moeders bij elkaar kunnen komen. Er kan veel op je afkomen als je moeder wordt of bent, zeker als je op jonge leeftijd moeder wordt. Tijdens de Cuddle en Care samenkomst kun je praten met andere moeders en je ervaringen delen.

Professionele ondersteuning

Er is begeleiding van een professional die je kan helpen bij o.a. financiële zaken en dingen als hechting. Je kunt ook andere vragen stellen.

Waneer en waar

  • Elke maandag - start 13 mei 2024
  • 10.30 - 12.00 uur (inloop vanaf 10.15 uur)
  • Spel en Opvoedpunt - IKC de Waterlelie - Prinsenhof 4 Leidschendam