Sport en cultuur proeven in het nieuwe jaar

Nieuwsbericht - 6 december 2023

Op donderdag 4 januari organiseert CreActief 55+, een initiatief van SenW, in samenwerking met Sportfondsen de Sport en Cultuurproeverij, speciaal voor de 55-plus inwoners uit Leidschendam-Voorburg. Deelnemers kunnen gratis deelnemen aan verschillende sportieve en culturele activiteiten. De proeverij is van 10.00 – 13.30 uur bij Sporthal de Fluit als hoofdlocatie, er zijn ook activiteiten bij Zwembad de Fluit en bij Jeu de Boules vereniging Grand Cru’82, allemaal op loopafstand.

Om het nieuwejaar 2024 gezond en fris te starten wordt de Sport en Cultuur proeverij georganiseerd. Met dit evenement wil de organisatie deelnemers activeren om hun lichaam en geest in beweging te houden. Deze dag brengt sport en cultuur bij elkaar, deelnemers kunnen hun eigen programma uitkiezen.

Er worden er diverse activiteiten gegeven, zoals boksen, yoga, zwemmen, jeu de boules, tekenen en meer. In de loop van de middag wordt er een lunch verzorgd in de horeca ruimte bij Sporthal de Fluit. Er zijn verschillende verenigingen aanwezig die op die dag een activiteit of workshop geven, zoals: LV Boxing, Sportfondsen, Jeu de Boules, Cognitieve Fitness, ’Tekenen met Jos’, Woej en Anuradha Yoga. “Wij vinden het belangrijk dat de deelnemers elkaar ontmoeten, vandaar ook dat wij een gezamenlijke lunch hebben georganiseerd. Het sociale aspect is heel een belangrijk onderdeel van de dag.” – Ragenie Jawalapersad, combinatiefunctionaris SenW.

Het evenement start bij Sporthal de Fluit, hier zijn de meeste activiteiten. Daarnaast is Fit en Vitaal in Zwembad de Fluit en jeu de boules is bij Grand Cru’82, dit is allemaal in de buurt. Meedoen is gratis, inclusief koffie/thee en lunch. Opgeven kan via: www.sportencultuurkaart.net. Voor vragen kun je contact opnemen met: .

Deelnemers kunnen gratis gebruik maken van bussen van Achttax als zij niet zelf richting Sporthal de Fluit kunnen komen. Deze bussen vertrekken om 9.30 uur op drie verschillende Woej locaties, te weten: Oranje Nassaustraat 1 en Van Royenstraat 2 in Voorburg en de Prins Frederiklaan 7 in Leidschendam. Om 13.30 uur worden deelnemers teruggebracht naar deze locaties.