Sport en Cultuur Proeverij voor 55-plussers was weer een succes

Nieuwsbericht - 15 mei 2023

Donderdag 11 mei organiseerde SenW samen met voetbalvereniging Wilhelmus de nieuwe editie van de Sport en Cultuurproeverij. Tijdens de Nationale Beweegweek voor ouderen konden de 55-plus inwoners gratis deelnemen aan verschillende actieve en creatieve activiteiten en proeven van het sport en cultuuraanbod in de Gemeente Leidschendam-Voorburg.

De proeverij werd geopend met een gezamenlijke warming-up onder leiding van de trainer van LV Boxing om de spieren warm te maken. Daarna hadden deelnemers de keuze uit verschillende activiteiten met Old Stars Walking Hockey, Old Stars Walking Voetbal, Old Stars Boksen en Hardloopscholing. De Old Stars sportvorm is er voor iedereen die wil blijven bewegen. Je blijft sociaal actief en in beweging door deze aangepaste sportvorm voor 55 plussers, die wordt aangeboden op de sportverenigingen. Je kunt verantwoord blijven bewegen op de manier en met de sport die jij leuk vindt.

Tijdens de cultuur workshops kon je kennis maken met een muzikale activiteit, leren bridgen met bridgevereniging KomKom Maer en meedoen aan de creatieve activiteit – blauwdruk maken – door Eva Lebens van In My Back Yard (IMBY). Voetbalvereniging Wilhelmus verzorgde de lunch met broodjes en fruit. LV voor elkaar was aanwezig tijdens de lunch om informatie te geven over vrijwilligerswerk in de Gemeente Leidschendam-Voorburg.

“Allereerst hartelijk dank voor de gezellige dag, het was weer heel goed georganiseerd. Ikzelf heb meegedaan aan de hardlooptraining. We kregen uitstekende uitleg en begeleiding en liepen zowaar een circuit van twee kilometer. We kijken terug op een bijzonder geslaagde dag en kijken uit naar het volgende evenement.” – Deelnemer Sport en Cultuurproeverij. De organisatie kijkt ook terug op een gezellige en geslaagde dag met een hoop enthousiaste 55-plussers.

Evenementen van CreActief staan bekend om de combinatie van Sport en Cultuur. Deelnemers konden gebruik maken van vervoer via de bussen van Achttax, die vanaf drie verschillende locaties in Gemeente Leidschendam-Voorburg vertrokken. Speciale dank gaat uit naar de mensen die dit event mede mogelijk hebben gemaakt van voetbalvereniging Wilhelmus, de sportverenigingen VMHC Cartouche, LV Boxing, SEV, AV Sparta en IMBY, KomKom Maer en LV Voor Elkaar.