Aangepast sporten

Meld je aan en probeer het uit!

SPORT UITPROBEREN

Wil jij kennismaken met een sport en/of vereniging? Met gratis proeflessen bij het uitgestrekte sport- en beweegaanbod vind jij iets wat bij je past!

Combinatiefilm

Iedereen moet kunnen sporten, ook met een beperking! Het is mogelijk om in LV aangepast te sporten en bewegen. Wij helpen inwoners om een sportactiviteit te vinden die bij ze past. Wij gebruiken de sportvinder van Uniek Sporten, deze helpt je met het vinden van aangepast sportaanbod in jouw regio. Wij zijn er ook voor sportverenigingen om ze te helpen met aanbieden van aangepast sportaanbod.

Voetbal

In dit filmpje zie je het G-voetbal team van SEV. De trainer vertelt over wat het hem oplevert om met deze aangepaste voetballers te kunnen trainen en wat het met de spelers doet. Hij ziet hoeveel plezier ze hebben en dat vindt hij geweldig. Een speler aan het woord: “als ik voetbal voel ik me gelukkig en vergeet ik de andere dingen.”

Zwemmen

In dit filmpje zie je zwemmen met gehandicapten. Eén van de zwemmers vertelt samen met zijn moeder over wat het zwemmen voor hem betekent en hoe blij hij ervan wordt. Het is in Nederland belangrijk voor de veiligheid dat je kunt zwemmen, maar het is ook echt een plezier moment voor Tobias.

Paardrijden

In dit filmpje zie je kinderen met een beperking, met name in het autistisch spectrum, paardrijden bij Manege Hestar. Deze kinderen hebben extra aandacht, structuur en rust nodig en dat krijgen ze tijdens deze ‘Pony Power’ lessen. Zij hebben er veel baat bij en worden er gelukkig van en wij willen deze lessen graag bieden.

Zwemmen (revalidatie)

In dit filmpje zie je mensen die zwemmen als onderdeel van hun revalidatie. Zo komen o.a. hart-, reuma- en longpatiënten, maar ook andere patiënten op doorverwijzing van hun arts zwemmen bij de Hart Zwem Revalidatie Groep. Ze werken op rustig tempo aan hun herstel, de trainer vertelt over de verbeteringen die ze ziet in de beweging.

Golfen

In dit filmpje vertelt aangepaste golfer, Sjoerd, over de mentale en fysieke uitdaging die hij interessant vindt aan de sport, juist voor mensen met een beperking. Hij heeft bewust voor een sport gekozen die hij voor langere tijd kan blijven doen. Je moet misschien een drempel over, maar het plezier dat je eruit haalt is het meer dan waard. Sjoerd golft via stichting GvoorG bij Golfvereniging Leeuwenbergh, para golf.

Roeien

In dit filmpje vertelt aangepast roeier, Jacco, over zijn passie voor roeien. Het helpt hem echt om zijn hoofd leeg te maken met zijn drukke baan als jurist. Zijn advies aan andere sporters is een sport te zoek die bij je past en om je vooral niet laten weerhouden om je droom binnen de sport waar te maken. Jacco roeit bij Roeivereniging Rijnland.

Judo

In dit filmpje vertelt Justin met zijn moeder over zijn passie voor judo. Het is zo fijn dat iedereen welkom is, met verschillende soorten handicaps, de manier waarop dat hier mixt is eigenlijk juist heel normaal. Ik voel me fijn in deze groep. Justin judoot bij Sportcentrum Rust.

Hockey

In dit filmpje zie je het aangepast hockeyteam van Cartouche. De trainer praat over hoe belangrijk sporten is voor mensen met een beperking, maar ook over hoe waardevol het is om aangepast sporten aan te bieden voor de kinderen zonder beperking.