Hackshield Game

Online spel over de gevaren van het internet en social media

Hackshield

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar uit gemeente Leidschendam-Voorburg kunnen vanaf nu meedoen met het online spel HackShield. Door het spel te spelen leren zij beter voor zichzelf op te komen en online gevaar te herkennen. Degene die in juni de meeste punten heeft gescoord, wordt persoonlijk gefeliciteerd door burgemeester Jules Bijl.

Jules Bijl: “Kinderen en jongeren zitten steeds vaker op internet en social media. Vaak zijn ze zich niet bewust van de online gevaren die ze lopen. Daardoor zijn ze een makkelijke prooi voor computercriminelen. Daar willen we verandering in brengen, en dus hebben we ons –net als vele andere gemeenten- aangesloten bij HackShield.” HackShield is een gratis online spel voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud die hen bewust leert om te gaan met (de gevaren van) het internet en social media.

Hoe werkt het spel?

Kinderen kunnen het spel spelen via de website van HackShield. Zij worden tijdens het spel opgeleid tot een echte junior Cyber Agent. Door puzzels op te lossen, vragen te beantwoorden en missies uit te voeren, leren zij alles over het herkennen en voorkomen van datalekken (ongewenste toegang tot persoonsgegevens), phishing (digitale oplichting via bijvoorbeeld een valse website), spoofing (internetcrimineel neemt een valse identiteit aan, zegt bijvoorbeeld een bank- of verzekeringsmedewerker te zijn), fraude via WhatsApp en meer. Als Cyber Agent kunnen zij niet alleen zichzelf, maar ook hun opa’s, oma’s, ouders en anderen in hun omgeving beschermen tegen online criminaliteit. Aan het spel of het spelen ervan zijn geen kosten verbonden.

Huldiging door de Burgemeester 

Tijdens het spel scoren de spelers ‘Shields’ en klimmen omhoog in de erelijst. Zij kunnen extra punten scoren door hun eigen levels te maken en hun vrienden uit te nodigen deze te spelen. Jules Bijl: “We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk (ouders/verzorgers van) kinderen bekend raken met het spel, zodat het massaal gespeeld gaat worden. Ik kijk er nu al naar uit om de beste Cyber Agent van onze gemeente te ontmoeten!”

Recent kreeg burgemeester Bijl te maken met een hacker. In deze video is te zien hoe Cyber Agents hem te hulp schieten.

J   Klik hier om terug te gaan.

Locatie: Online

 7 & 8 jaar, 9 & 10 jaar, 11 & 12 jaar
Hackshield