Open Toren

Oude Kerk te Voorburg

In oktober 2011 is Gerda beiaardier van Voorburg geworden (Oude Kerk). De tijden van de vaste bespelingen in de Oude Kerk zijn. Iedere tweede en vierde zaterdag van 13:30 uur - 14:30 uur.

Daarnaast is er jaarlijks in de maanden augustus en september op zaterdagmiddag een concertserie met gastbeiaardiers. Deze serie wordt ieder jaar afgesloten met een ‘open toren’ op monumentendag.

Benieuwd? Bekijk het volgende filmpje voor meer informatie! 

Gerda Peters
Geboren en getogen in het centrum van Haarlem zijn beiaard- en orgelklanken Gerda Peters met de paplepel ingegoten. Gerda is aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam afgestudeerd voor orgel en kerkmuziek. Vervolgens heeft zij met goed gevolg het staatsexamen piano afgelegd. In 2008 slaagde zij voor haar diploma Master of Music in Carillon aan de Nederlandse Beiaardschool (NBS) te Amersfoort (faculteit muziek van de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht). Zij is stadsbeiaardier van Almere, Beverwijk en Voorburg. Daarnaast vervangt zij regelmatig collega beiaardiers. Zij geeft door heel Nederland en in het buitenland concerten. Tevens vormt zij samen met Sarina Brouwer (saxofoon) een duo. Verder heeft zij een lespraktijk.

J   Klik hier om terug te gaan.

Locatie: Oude Kerk Voorburg