Huygens Festival: Creatiewedstrijd 2022: Jungle Book

Creatiewedstrijd 2022: Jungle Book


Jungle Book

 Na ’Für Elise’ van Ludwig van Beethoven en ’Het Aquarium’ uit het Carnaval der Dieren van Saint-Saens is dit jaar Jungle Book het thema van de creatiewedstrijd van het Huygens Festival.

Laat je creativiteit de vrije loop op de muziek bij Jungle Book: van schilderen tot tekenen, van dichten tot schrijven, van TikTok-filmpjes tot eigen animatie of een creatie in 3D, we zijn benieuwd naar ieders creativiteit!l Er zijn drie leeftijdscategorieën (t/m 10 jaar, 11 t/m 17 jaar en 18 jaar en ouder). In de leeftijd tot en met 10 jaar wordt creativiteit gezocht bij de muziek van George Sosnovski bij het boek ’De avonturen van een rossig jongetje’ van Vera Laporeva. Voor de twee andere categorieën geldt de Jungle Book Soundtrack Suite als inspiratiebron. 

In 'De avonturen van een rossig jongetje' versiert Tom de woonkamer, die hij veel te saai wit vindt: 'Nou, daar moet ik iets aan verbeteren denkt Tom. En hij gaat enthousiast aan de slag. Terwijl mama in de keuken het avondeten maakt en papa de krant leest, pakt Tom zijn viltstiften en maakt net zo lang tekeningen op alle muren van de woonkamer, totdat hij tevreden is. Gelukkig is de kamer niet zo groot en een half uur hard werken is Tom bijna klaar.

Tom tekent de jungle, olifanten, de kust van een verre oceaan met hoge palmbomen, apen die met kokosnoten gooien, boten met hoge masten die onderweg zijn tijdens hun wereldreis, ijsberen op de Noordpool...' (Uit: 'De avonturen van een rossig jongetje' van Vera Laporeva). NB: don't do this at home!

Er zijn ook dit jaar weer mooie prijzen te winnen. De prijzen voor de winnaars in de jongste leeftijdscategorie worden uitgereikt op zaterdag 24 september in de Franse Kerk voorafgaand aan de voorstelling van pianist Thomas Herrmann en violiste Vera Laporeva.

Tijdens het slotconcert van het Huygens Festival 2022 door het Constantijn Sinfonietta onder leiding van Ali Groen in de Oude Kerk worden de prijswinnaars voor de twee andere leeftijdscategorieën bekend gemaakt. Alle inzendingen zullen dan ook geprojecteerd worden. 

Bij beide voorstellingen zal Stef Feld als verteller optreden.

Inzenden kan tot 1 september 2022. Voor digitale creaties kan je direct inzenden naar Heb je een tekening of een andere niet digitale creatie: stuur dan een mail naar en dan laten we weten hoe je jouw inzending kunt inleveren. Vermeld bij je inzending duidelijk je naam, leeftijd, mailadres en telefoonnummer.

De maximale maat van je creatieve (niet bederfelijke) uiting op papier is A1, van een TikTok-filmpje 30 seconden en een video 3 minuten.

Deelname aan de wedstrijd betekent automatisch dat het Huygens Festival de ingezonden kunstwerken mag gebruiken voor de website en vertoning en dat de inzendingen via (social) media gedeeld mogen worden.

 

De muziek voor de creatiewedstrijd is hier te vinden:

- tot en met 10 jaar: >> De Avonturen van een rossig jongetje

- vanaf 10 jaar: >> Jungle Book Soundtrack Suite 

J   Klik hier om terug te gaan.