LEZING: HET GEHEUGEN VAN GEUR

Kun je door het reconstrueren van een historische geur de verbinding met het verleden maken? Kunnen we ons beeld over Constantijn Huygens tot leven wekken als wij aan zijn leven kunnen ruiken? U hoort het tijdens de lezing op 18 november in Huygens’ Hofwijck.

Constantijn Huygens was naast secretaris van de stadhouder, dichter, musicus en wetenschapper ook amateur-parfumeur. Hij heeft meer dan honderdvijftig recepten nagelaten die nog nooit eerder bestudeerd zijn.

Belang van geur

De lezing ‘Het geheugen van geur’ in Huygens’ Hofwijck gaat over het reconstrueren van de geuren. Het hele proces komt voorbij. Van het vinden van de recepten tot de chemie achter de reconstructie. Ook gaat het over het belang van geur in het leven van Huygens. Door de geuren is het leven van Huygens ineens tastbaar. Hij wordt een man die u vandaag de dag kunt tegenkomen. Laat u inspireren en kom luisteren.

‘Een leven in brieven’

Na afloop van de lezing is er gelegenheid om de geur te ruiken en de tentoonstelling ‘Een leven in brieven’ te bezoeken. Vanaf 18.30 uur bent u welkom bij Huygens’ Hofwijck. De lezing begint om 19.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Van 20.00 uur tot 21.00 uur kunt u de tentoonstelling bezoeken. U kunt reserveren via: . Kosten zijn tien euro per persoon.

Meer informatie op de site van Huygens’ Hofwijck.

J   Klik hier om terug te gaan.

Locatie: Huygens Hofwijck

 Alle leeftijden
 Westeinde 2a
 2275 AD Voorburg
Huygens' Hofwijck
18-11-2022
 
Verzameltijd: 19:00
Begintijd: 21:00