Huygens Festival (zondag 25 september)

23 t/m 25 september

Huygens Opera: Dromen van Huygens

  •  11:00 — 12:00
  • Huygens' Hofwijck

De Huygens Opera 'Dromen van Huygens' zal dit jaar worden uitgevoerd op Huygens' Hofwijck.

Constantijn Huygens (1596-1687) en zijn zoon Christiaan Huygens (1629 -1695) lieten hun bijzondere talenten aan de wereld zien. Constantijn door gedichten en muziek en Christiaan door uitvindingen, zoals het slingeruurwerk en zijn observatie van de corona om de zon. Christiaan is door zijn vader niet echt gestimuleerd bij het creëren van zijn uitvindingen. Hij verdiende er niets mee. Ook de vrouwen in de Huygens familie waren buitengewoon begaafd, maar werden echtgenotes en moeders. In brieven lezen we hoeveel interesses ze hadden.

In het begin van deze kameropera zien we Suzanne Huygens, een fictieve nazaat van de familie Huygens van toen en een gewaardeerd viroloog die onderzoek doet naar het corona-virus. Zij krijgt een brief van Christiaan Huygens die haar wil ontmoeten. Ze reist met haar tijdmachine terug naar 1665 om de Huygens familie te ontmoeten. In het buitenverblijf Hofwijck komen familie en interessante gasten. Muziek is er ook (o.a. van Constantijn Huygens zelf). Er zijn stevige gesprekken. Suzanne komt veel te weten over haar voorouders en Christiaan wil heel graag mee naar 2022. Komen nu wel alle talenten tot bloei? Liefde is er ook, zoals in elke opera. De strijd tussen talenten en de wereld is er nog steeds....

Tickets

Slotconcert: Constantijn Sinfonietta o.l.v. Ali Groen

  • 14:00 — 15:00
  •  Oude Kerk
Het Slotconcert van het Huygens Festival 2022 wordt uitgevoerd door het Constantijn Sinfonietta onder leiding van Ali Groen. De leden van het Constantijn Sinfonietta, jonge musici uit onder andere Nederland, Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië, repeteren vanaf vrijdag 23 september gezamenlijk om ook dit jaar weer groots het Huygens Festival af te sluiten. Als vaste toegift staat Ode an die Freude van Ludwig van Beethoven al genoteerd. Meer details binnenkort!

Tickets 

Extra concert: Vrienden van het Constantijn Sinfonietta

  •  16:00 — 17:00
  •  Oude Kerk

Het bestuur van het Huygens Festival heeft het initiatief genomen om te komen tot Vrienden van het Constantijn Sinfonietta: vrienden die het jeugdorkest een warm hart toedragen en die dit mooie orkest door het bijwonen van hun optreden ook financieel willen steunen.

Het extra concert op zondagmiddag 25 september 2022 om 16.00 uur is exclusief voor Vrienden van het Constantijn Sinfonietta.

Hoe worden we vrienden? In dit geval is dat makkelijk: koop één of meer kaartjes voor dit concert!

Uw vriendschap waardeert het Constantijn Sinfonietta als volgt:

  • ontvangst met een kopje koffie/thee (15.30 - 16.00 uur)
  • een uitvoering van het Constantijn Sinfonietta onder leiding van Ali Groen (16.00 - 17.00 uur)
  • een borrel na afloop (17.00 - 18.00 uur)
  • kans op een waardebon van € 150,00 te besteden bij Restaurant Central Park in Voorburg.

Na het concert houden wij u verder graag op de hoogte hoe het musici uit het Constantijn Sinfonietta vergaat en hoe het orkest in 2023 vorm krijgt.

Op het programma staat een uitvoering van Jungle Book gecomponeerd door Miklós Rózsa met acteur Stef Feld als verteller. En... er is natuurlijk een toegift!

Tickets


J   Klik hier om terug te gaan.

Locatie: Huygens Hofwijck

 Alle leeftijden
 Westeinde 2a
 2275 AD Voorburg
Gemeente Leidschendam-Voorburg
25-09-2022
Begintijd: 09:00
Eindtijd: 17:00