TENTOONSTELLING 'EEN ANDERE WERELD'

28 JANUARI - 7 MEI 2023 - Museum in Swaensteyn

Het tentoonstellingsjaar gaat in Swaensteyn in de Herenstraat van start met de overzichtstentoonstelling 'Een Andere Wereld' van de Voorburgse kunstenaar Rik van Iperen. Deze tentoonstelling loopt van 28 januari tot en met 7 mei 2023.

De zorgvuldig samengestelde selectie van twintig schilderijen vormt de neerslag van zijn levenslange zoektocht naar ‘Een Andere Wereld’. Rik van Iperen is een kunstenaar met een geheel eigen signatuur. Zijn verstilde werken laten je verdwalen in landschappen en vergezichten. Rik van Iperen kan betoverend vertellen over zijn favoriete muziek, filosofische gedachten over de ‘zoektocht naar het licht’ en bovenal zijn toewijding aan de kunst.

Natuur als inspiratie

De natuur is in zijn werken een belangrijke bron van inspiratie. Kunstuitleen Voorburg vroeg eerder aan hem als echte ‘Voorburgenaar’: waar in Voorburg kun je nog écht de natuur ervaren? 'In mijn werken van Voorburg geef ik mijn kijk op deze prachtige plaats weer; een Voorburg ‘dicht bij de hemel’. De mooiste plekjes heb ik vastgelegd. Hierbij heb ik bewust de ‘ruis’ weg gelaten, zoals auto’s, mensen of verkeersborden. Dit om de rust en ruimte te benadrukken, zoals ik die ervaar. Toch zijn er ook nog plekken in Voorburg waar Verstilling ‘met een hoofdletter’ te vinden is. Er komt voor mij een extra dimensie bij, omdat ik hier geboren en getogen ben. Een voorbeeld is de voormalige Emmaschool op de Vijverhof. Dat lag vroeger aan de rand van de polder en de sfeer is hier nog steeds hetzelfde als veertig of vijftig jaar geleden', aldus de rasechte Voorburgse kunstenaar.

Later in het jaar gaat het museum in Swaensteyn de presentatie van prinses Marianne versterken. Ook komt in de vaste collectie én programmering meer focus te liggen op de Romeinen en archeologie.


J   Klik hier om terug te gaan.

Locatie: Huygens Kwartier

 Alle leeftijden
 Herenstraat
 2271 CJ Voorburg
Huygens Kwartier