Tentoonstelling oorlogsheld George Maduro geopend

Vanaf 24 februari tot en met 10 mei is de expositie voor iedereen te bezoeken

Oorlogsheld
Het is geen toeval dat de tentoonstelling naar het landgoed is gekomen. In 1939 wordt Maduro benoemd tot reserve-tweede luitenant bij de Cavalerie. Bij het uitbreken van de oorlog krijgt hij opdracht om Buitenplaats Dorrepaal (toen Villa Leeuwenbergh genoemd) te heroveren op de Duitsers.

Hoewel hij slechts een handvol soldaten bij zich had, wist Maduro met een list de Duitse soldaten te doen geloven dat er een grote groep soldaten buiten stond. De gelegerde soldaten in het landgoed gaven zich over aan Maduro en werden gevangen genomen.

Nederland moest zich al vrij snel overgeven na de invasie, maar onder andere de actie van Maduro maakte het mogelijk dat Den Haag niet gelijk ingenomen kon worden. Het gaf ook de regering en de koninklijke familie voldoende tijd om het land uit te komen. Door zijn actie kreeg George Maduro postuum de Ridder 4e klasse der Militaire Willems-Orde toegekend.

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 10 mei 2023 in Buitengoed Dorrepaal (Westvlietweg 115, Leidschendam). Het landgoed is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

J   Klik hier om terug te gaan.