Aikibudo

Informatie organisatie Shi-Han biedt een veilige en stimulerende omgeving voor iedereen die judo of aikibudo wil beoefenen. Shi-Han wil deze vechtsporten bredere bekendheid geven, ook binnen de regio in samenwerking met andere verenigingen. De basisprincipes van het budo zoals respect, vriendschap en het voortdurend verbeteren van de eigen vaardigheden staan bij ons centraal. Er is ruimte voor iedereen die zijn grenzen in het judo of aikibudo wil verleggen.
Informatie activiteit Aikibudo is een sierlijke vechtkunst die opvalt door cirkelende bewegingen, waarna een tegenstander met worpen en klemmen tot rede wordt gebracht. Het komt voort uit de klassieke vechtkunst van de samurai en bevat daardoor technieken die minder geschikt zijn voor wedstrijden en jonge kinderen. Aikibudo-technieken zijn bedoeld om een gevecht snel en resoluut te beëindigen. In tegenstelling tot judo is het dan ook geen sport, hoewel er wel aan je conditie wordt gewerkt. Aikibudo is door de nadruk op praktische zelfverdediging erg geschikt voor beginners in de vechtkunst. De kunst is minder direct dan de meeste vechtsporten en leunt meer op timing en kunde, dan op kracht en uithoudingsvermogen. Laat je echter niet misleiden door het ogenschijnlijke gemak van de technieken: als zelfverdedigingskunst is aikibudo buitengewoon realistisch!
Hoe werkt het? Na aanmelding ontvang je ter bevestiging jouw ingevulde gegevens in je mailbox. De vereniging krijgt ook bericht van jouw aanmelding en neemt contact met je op om de gratis proefles(sen) in te plannen.

# Terug naar de startpagina

Shi-Han

Jeugd, Volwassenen, 55 jaar en ouder
Shi-Han Bestuur
Sporthal De Fluit
Fluitpolderplein 1
2262 ED Leidschendam
Ga naar website
Ooievaarspas
pProeflessen: 4

    

Corona maatregelen:

Wij houden uiteraard rekening met de voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen van het RIVM zodat jij ontspannen en gezond aan de activiteiten kunt meedoen! Het kan zijn dat bij bepaalde activiteiten een aanvullende maatregel geldt. Hierover kun je contact opnemen met de aanbieder via het veld ‘Heb je nog vragen?’ in het aanmeldformulier.