VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is de Sport en Cultuurkaart?

De Sport en Cultuurkaart is een platform waar inwoners van Leidschendam-Voorburg het rijke sport- en cultuuraanbod uit hun gemeente vinden. De website dient als overzicht van alle lokale activiteiten op het gebied van sport en cultuur. De Sport en Cultuurkaart bied je een kans om op een laagdrempelige manier deel te nemen en uit te proberen via gratis proeflessen, korting op workshops en entreekaartjes. De Sport en Cultuurkaart is dus geen fysieke pas of kaart meer zoals voorheen. Al het aanbod wat voorheen op de pas/kaart te vinden was vindt u nu terug op deze website.

Moet je lid worden van de Sport en Cultuurkaart?

Nee, de Sport en Cultuurkaart werkt niet met een ledenbestand. Wel dien je je online aan te melden voor de activiteit. Nadat je jouw contactgegevens hebt achtergelaten heb je soms een bevestiging vanuit de aanbieder nodig. Indien je eerst bevestigd moet worden staat dit in de omschrijving van de activiteit.

Is de Sport en Cultuurkaart gratis?

De Sport en Cultuurkaart biedt verschillende activiteiten, proeflessen, kortingen op lidmaatschap of cursussen aan. De meeste activiteiten zijn gratis of met korting. In de omschrijving van de activiteit staat vermeld of de activiteit gratis is of geld kost. Het kan ook zijn dat je met je Ooievaarspas gratis of met korting mee kan doen, ook dit vind je terug in de omschrijving van de activiteit. Proeflessen bij Sport zijn altijd gratis, maar je kunt maximaal drie proeflessen bij vier verschillende sporten uitproberen per jaar.

Voor wie is de Sport en Cultuurkaart bedoeld?

De Sport en Cultuurkaart is er voor alle inwoners van Leidschendam-Voorburg die een sport- of cultuurvorm willen uitproberen of (her-)ontdekken. Er zijn activiteiten die speciaal gericht zijn op specifieke doelgroepen en leeftijdscategorieën, maar ook gemixte activiteiten.

Kan ik met mijn Ooievaarspas terecht bij de Sport en Cultuurkaart?

Bij sommige activiteiten en verenigingen kun je met je Ooievaarspas terecht. Dit staat in de activiteit omschrijving vermeld. In geval van vragen kun je de aanbieder van de activiteit contacteren via de contactgegevens in de activiteitomschrijving. Er is een mogelijkheid te zoeken op activiteiten waar je terecht kunt met de Ooievaarspas.

Heb ik een account nodig om mee te doen aan de Sport en Cultuurkaart?

Nee, de Sport en Cultuurkaart is vrij van accounts en lidmaatschap. Je kunt je voor elke activiteit los inschrijven en je kunt dus met meerdere activiteiten meedoen via de aanmeldknop onderaan de activiteitomschrijving. Jouw gegevens worden hiermee direct doorgestuurd naar de aanbieder van de activiteit. De aanbieder neemt vervolgens contact met je op voor verdere afhandeling en deelname aan de activiteit.

Ik heb mij ingeschreven voor een activiteit. Wat nu?

De aanbieder van de activiteit ontvangt een mailtje met de door jou ingevulde gegevens. De aanbieder mailt je terug of neemt telefonisch contact met je op om een afspraak te maken voor een proefles of om extra informatie over de activiteit te delen.

Ik krijg geen reactie van de aanbieder waar ik mij heb ingeschreven wat kan ik doen?

Hoe vaak mag ik meedoen aan activiteiten?

Hoe vaak je mee kunt doen aan een activiteit verschilt per aanbieder. In de titel en omschrijving van de activiteit kun je vaak terugvinden hoeveel gratis proeflessen je mag volgen, of het om een eenmalige activiteit gaat of een programma van meerdere weken.

Kan ik zowel meedoen aan sport- als cultuuractiviteiten?

Ja! Voor sport en cultuur gelden wel andere regels over het maximale aantal keer dat je gratis mee kunt doen. Voor sport is dat drie gratis proeflessen bij maximaal vier verenigingen. Voor cultuur is het maximum afhankelijk van de activiteit en staat het in de tekst of het wordt aangegeven door de aanbieder.

Het lukt mij niet om mij in te schrijven wat nu?

Wanneer het niet lukt in te schrijven voor een activiteit kun je contact opnemen met het algemene e-mailadres van de Sport en Cultuurkaart en dan proberen wij je zo snel mogelijk te helpen. Je kunt een mail sturen naar met daarin zo gedetailleerd mogelijk waar je tegen aan loopt.

Hoe vind ik een activiteit die bij mij past?

Je kunt via de diverse knoppen op de cultuur- en sportpagina je zoektocht verkleinen. Je kunt zoeken op leeftijd, sport, cultuur, type etc. Mocht je nog niet weten wat je zoekt, dan kun je altijd het totale overzicht bekijken en browsen naar iets wat je aanspreekt.

Ik wil als sport of cultuur aanbieder uit de gemeente Leidschendam-Voorburg lid worden van de Sport en Cultuurkaart kan dat?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe aanbieders in de gemeente. Wilt u uw aanbod of vereniging op de Sport en Cultuurkaart bekend maken, dan kunt u dit via de cultuur- of sportpagina doen. Klik op de knop ik wil aanbieder worden vul het formulier in. Je krijgt zo snel mogelijk van de Sport en Cultuurkaart een mail terug.

Kan ik nieuws en informatie krijgen over de Sport en Cultuurkaart via sociale media?

Ja zeker, de Sport en Cultuurkaart heeft een eigen Instagram account @sportencultuurkaart (www.instagram.com/sportencultuurkaart/). Volg de pagina om op de hoogte te blijven van nieuwtjes, nieuw aanbod of leuke verhalen.

Staat je vraag er niet bij?