Sport-In: Probeer verschillende sporten uit

Nieuwsbericht - 4 oktober 2021

De buurtcoaches van SenW organiseren samen met sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg op dinsdag 19 oktober weer de Sport-In, een sportieve dag waarop kinderen maar liefst zes verschillende sporten kunnen uitproberen! De sporten worden gegeven door ervaren trainers van verschillende sportverenigingen waaronder VRC Rugby, Catch Honkbal, Orbiton Badminton, VEO Korfbal, No Kachi karate, Sportcentrum Rust judo, Elevate Basketbal, LV Gymnastics gymnastiek en EHC handbal.  Kinderen van 5 t/m 12 jaar zijn welkom om mee te doen. Het sportevenement is onderdeel van de herfstvakantie activiteiten en vindt plaats in Sporthal De Fluit.

De Sport-In is verdeeld in twee leeftijdscategorieën. Het event begint om 9.00 uur voor de leeftijd 5 t/m 8 jaar en duurt tot 12.00 uur voor deze groep. De tweede groep – leeftijd 9 t/m 12 jaar – begint om 12.00 en is om 15.00 uur klaar.

We mogen weer voluit sporten en het is belangrijk voor kinderen om lekker te bewegen. Met deze dag wil SenW, in samenwerking met de sportverenigingen en de gemeente, kinderen motiveren om actief bezig te zijn in de vakantie en om ze kennis te laten maken met verschillende sporten en sportverenigingen. “We hopen kinderen te laten zien hoe leuk sporten is en enthousiast te maken om zich aan te sluiten bij een sportvereniging.” – Buurtcoach Marko Leeman SenW.

Deelnemers moeten zich vooraf aanmelden via de website www.senw-lv.nl/evenementen > Sport-In, hier is ook meer informatie te vinden. Op de dag zelf meld je je bij de aanmeldtafels, om 09:00 uur en om 12.00 uur. De sporten zijn ingedeeld in verschillende kleuren, je kunt kiezen voor een kleur met sporten die jij leuk vindt om te doen. Bij de aanmeldtafels geef je de kleur aan die jouw voorkeur heeft, als er plek is word je hier ingedeeld. Als de kleur vol is, moet je een andere kleur kiezen. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Buurtcoach Marko: of via www.instagram.com/senwlv_marko.

Bij de vorige edities deden er ruim 150 kinderen mee. De organisatie hoopt dat deze editie ook weer veel sportievelingen mag verwelkomen in de sporthal! Adres sporthal De Fluit: Fluitpolderplein 1, 2262 ED Leidschendam.